Frambozen met chocoladedip

De Franuí-frambozen gedoopt in twee lagen chocolade zijn vanuit Patagonië komen overgewaaid naar Spanje. Het Argentijnse bedrijf Rapanuí heeft immers besloten tot een internationale expansie waarbij de eerste tussenstop Spanje is, waar het in Valencia een verwerkingsbedrijf heeft gebouwd.

De Franuí chocolaatjes zagen acht jaar geleden het licht en werden toen alleen verkocht in een klein stadje in Patagonië. Uiteindelijk is het snoepgoed uitgegroeid tot een typisch product voor de regio. Voor de verwerking koopt het bedrijf bij kleine telers frambozen met de perfecte rijpingsgraad aan, zodat ze de ideale zuurgraad hebben. Vervolgens worden ze ondergedompeld in chocolade van twee verschillende soorten: witte chocolade en pure chocolade, of witte chocolade en melkchocolade.

Het verschil tussen dit product en andere vergelijkbare artikelen is dat het diepgevroren in emmers op de markt wordt gebracht. “Franuí heeft een nieuwe categorie gecreëerd binnen de wereld van zoetigheden: het is een tussendoortje, het is fruit, het is chocolade en het is bevroren. Door zijn vorm kan het concurreren met ijsjes en andere desserts, maar we denken ook dat het eigenlijk een product is dat je eender waar, wanneer en hoe kunt consumeren”, legt Leticia Fenoglio, een van de eigenaren van Rapanuí, uit.

Momenteel is het al mogelijk om de chocolaatjes te kopen in verschillende regio’s van Spanje, in supermarkten zoals Carrefour of Spar (op de Canarische Eilanden), maar ook in enkele kleine restaurantketens. Het is de bedoeling van het bedrijf om te blijven groeien in zowel het retailkanaal als in de horeca.

Hoewel de groeiplannen op dit moment gericht zijn op de Spaanse markt, kijkt Rapanuí ook naar andere landen in Europa, de Verenigde Staten en Latijns-Amerika.

Bron: financialfood.es


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven