Technologie houdt druivenstelen langer vers en groen

Hazel Tech werd opgericht in 2015 met als missie het reduceren van de wereldwijde voedselverspilling door de ontwikkeling van houdbaarheidstechnologieën. Sindsdien hebben de technologieën  van Hazel hun weg gevonden naar vele bedrijven en AGF-categorieën. In slechts vijf jaar tijd zijn meer dan 160 telers, verpakkers en retailers de producten van Hazel Tech toe gaan passen. "We houden ons bezig met het verlengen van de houdbaarheid van avocado's, perziken, kersen, mango's, kiwi's, appelen en nog veel meer," zegt Pat Flynn van Hazel Technologies. Recenter, in 2019, voerde het bedrijf testen uit met druiven. "Druiven zijn een segment met een omvang van 28,3 mln ton, waar we wereldwijd een groot verschil zouden kunnen maken. Dit product wordt over lange afstanden verladen en dat betekent dat de druiven soms weken over zee onderweg zijn voor ze de klant bereiken," legt Flynn uit. 

Foto rechts: Pat Flynn 

Bescherming steelkwaliteit
Binnen het druivensegment richt Hazel Tech zich met name op het beschermen van de steelkwaliteit. "Door gebruik te maken van onze technologie behouden de stelen (rachis) langer hun groene kleur en stevigheid. "Gezonde stelen zijn van belang omdat consumenten de versheid van het fruit beoordelen aan de hand van de externe kwaliteit van de stelen."

Aangezien het hoofdkantoor van Hazel in de VS gevestigd is, vinden onderzoek en ontwikkeling voornamelijk in eigen land plaats. Wat betreft proeven is het bedrijf echter actief in de grootste druiventeeltgebieden op aarde, waaronder de VS, Peru, Mexico, Chili, Turkije, de EU en Zuid-Afrika. Hazel werkt samen met gerenommeerde instellingen en onderzoeksbureaus voor het testen van haar technologieën. Op het gebied van druiven werkt Hazel samen met onderzoeksbureaus om de effectiviteit van haar technologie voor veelverkochte druivenrassen, waaronder Autumn King, Autumn Splendor, Timpson en Magenta, aan te tonen. 

Samenwerking in Peru
Onlangs maakte Hazel bekend samen te gaan werken met MIGIVA, één van de grootste en meest gediversifieerde tuinbouwondernemingen in Latijns-Amerika. De tuinbouwdivisie AgroMIGIVA beschikt over een teeltareaal van ruim 10.117 hectare en diverse ultramoderne pakstations in Peru, Uruguay en de VS. Voor MIGIVA zijn de eerste resultaten van de samenwerking met Hazel veelbelovend. "Op basis van de eerste bevindingen kunnen we concluderen dat Hazel een positief effect heeft op onze druiven na de oogst," zegt Eduardo Mazzini, algemeen directeur van MIGIVA. "Het fruit blijft langer vers en de stelen behouden hun groene kleur. De druiven zien eruit alsof ze net zijn geplukt. Dit is voor ons erg belangrijk, omdat de conditie van de stelen een indicatie is voor de versheid van de druiven."

De technologie waar Hazel gebruik van maakt is academisch geverifieerd en wordt gesubsidieerd door de USDA. Nog belangrijker is het feit dat zij eenvoudig toepasbaar is. "Het is een kwestie van een Hazel Tech-sachet in de doos plaatsen tijdens het verpakken." 

Voor meer informatie: 
Jaime Kedrowski
Hazel Technologies
jaime@hazeltechnologiesinc.com
www.hazeltechnologies.com
www.hazeltechnologies.com/crops/grape


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven