Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Richard Trevennen, Southern England Farms:

"Aanbod bloemkool is nu groot en dat blijft tot april"

Na een gemengde start van het jaar is het aanbod van bloemkool uit Cornwall weer op schema met een goede beschikbaarheid.

Richard Trevennen van Southern England Farms: "In januari hadden we veel bestellingen van importeurs die buiten hun schuld om geen vrachtwagens het land in konden krijgen door grensproblemen. Daarna volgde februari, een maand die nogal moeizaam verliep. Het aanbod is nu erg groot en dat zal in april zo blijven. We hopen dat het in april koel blijft, zodat de vraag groot blijft."

Richard zegt gemengde commentaren te hebben gehoord over de bloemkooloogst in Lincolnshire, waar ze een vrij strenge winter hebben gehad, maar er zijn zeker geen tekorten in het totale aanbod.

SEF is opnieuw begonnen met de export van bloemkool naar Europa en Noorwegen. Het bedrijf heeft ook een goede aanvoer van lentegroenten en daar is voldoende vraag naar.

Tekort aan savooiekool
"Het product waaraan een tekort is, is savooiekool, waar momenteel veel vraag naar is. De reden voor het tekort is dat de vraag de afgelopen 2 à 3 jaar laag was, zodat telers dit jaar minder hebben geplant.

Richard denkt niet dat de vraag zal afnemen als Engeland eind april uit de lockdown komt: "Mensen zijn gewend geraakt aan thuis koken, dus ik denk dat dit zo zal blijven."

SEF kijkt uit naar het broccoli- en courgetteseizoen dat in mei of juni van start gaat, afhankelijk van de weersomstandigheden.

Publicatiedatum: