Xsense introduceert 4 nieuwe dataloggers

Het is van vitaal belang om beperkt houdbare waren in de hele koelketen in het oog te kunnen houden. BT9 heeft vier nieuwe dataloggers geïntroduceerd in haar Xsense assortiment om de bewakingsmogelijkheden uit te breiden: een real-time GPRS datalogger, een BLE logger, een USB logger en een HiTag2 datalogger met deursensor.

Herbruikbare GPRS datalogger met temperatuur- en relatieve vochtigheid sensoren
De Xsense RT-2G datalogger is een gebruiksvriendelijk compact real-time bewakingsapparaat dat de temperatuur, relatieve vochtigheid en locatie registreert. Het apparaat is oplaadbaar en herbruikbaar. Het is geschikt voor het monitoren van eenrichtingstransporten, retourzendingen, last-mile of zelfs vaste locaties. Het wordt geleverd met een vooraf geïnstalleerde en geactiveerde SIM-kaart.

Het gebruik is eenvoudig. Men definieert een lading in Xsense Cloud, wijst de logger toe aan de lading, zet de datalogger aan, plaatst de logger op de te monitoren producten en gaat achterover zitten om de informatie te ontvangen. In Xsense Cloud worden de meetwaarden toegevoegd aan een routekaart, worden metingen afgeleid en worden alerts en notificaties automatisch verstuurd.

De logger heeft een levensduur van maximaal 90 dagen en kan meer dan 4.300 uur aan metingen opslaan (bij een leesinterval van X minuten), wat handig is wanneer het apparaat zich buiten het bereik van de mobiele telefoon bevindt.

Xsense BLE/USB-logger met temperatuursensor
De Xsense BT-USB-03 datalogger ondersteunt zowel Bluetooth Low Energy (BLE) als USB voor connectiviteit. Deze datalogger biedt het gemak om metingen van de logger op te vragen met een smartphone via de Xsense mobiele app. De smartphone app uploadt de informatie naar Xsense Cloud, waar de informatie kan worden geraadpleegd via browser, smartphone of API. Met de metingen in Xsense Cloud worden automatisch afgeleide statistieken, waarschuwingen en meldingen gegenereerd en gedeeld. Locatie-informatie wordt genoteerd wanneer gegevens worden geüpload.

Een leuk verschil tussen de BT-USB-03 en de meeste USB-dataloggers is dat de datalogger blijft werken als de metingen worden opgehaald via BLE. Deze logger kan dus gedurende een lange periode worden gebruikt, terwijl de metingen worden geüpload gedurende de levensduur van de logger. Deze eigenschap betekent dat de logger geschikt is als een goedkope optie voor gebruik in last-mile of locatiemonitoring, naast monitoring van one-way zendingen.

Als alternatief kunnen de metingen ook via USB naar de computer worden gestuurd. De meetwaarden worden geëxporteerd in een rapport in Acrobat PDF-formaat. Het proces en de voordelen van het gebruik van de USB-exportoptie zijn identiek aan die voor de hieronder beschreven Xsense USB-datalogger.

Xsense USB-logger met temperatuursensor
Met hun nieuwe Xsense USB-01 datalogger heeft BT9 een gewone USB datalogger genomen en er hun eigen speciale draai aan gegeven. Zoals de meeste andere USB dataloggers, worden de metingen geüpload door ze in te pluggen in de USB poort van een computer op de bestemming en de export kan in CSV of Adobe PDF- formaat zijn. Wat BT9 heeft toegevoegd is Xsense integratie en automatisering. Het PDF-bestand kan via het Xsense platform worden geüpload naar Xsense Cloud, waar de inhoud wordt opgeslagen om later via een mobiele app of computer te worden bekeken en gedeeld; er kunnen alerts en metingen worden gegenereerd en er worden automatisch notificaties verstuurd naar alle partijen die bij de lading betrokken zijn. Om ervoor te zorgen dat wordt voldaan aan de normen voor gegevensverwerking worden de PDF-bestanden opgeslagen in die Cloud.

En, om het proces nog handiger te maken, kunnen de PDF-bestanden naar hun Xsense e-mailserver worden gestuurd, waar de bestanden worden verwerkt. In plaats van bij elke zending PDF-bestanden naar een unieke reeks e-mailadressen te moeten sturen, kunnen alle PDF-bestanden naar één e-mailadres worden gestuurd, waarna alle andere taken automatisch worden uitgevoerd.

BT9 gelooft dat deze functies de snelheid zullen verhogen waarmee verladers die USB-dataloggers gebruiken, de meetwaarden te zien krijgen.

HiTag2 datalogger met deursensor
De HiTag2 serie van draadloze RF dataloggers zijn nu beschikbaar met een deursensor: de HiTag2 Door. De sensor is opgebouwd uit twee delen, een magneet, die op de deur wordt geplaatst, en een magneetgevoelige schakelaar, die op het deurkozijn wordt geplaatst. De datalogger kan de status van de deur die op een kier staat in real-time melden of aan het eind van een rit. Het is geschikt voor het monitoren van de status van deuren in faciliteiten en op voertuigen.

HiTag2 dataloggers werken met Xsense draadloze gateways (CU's), die automatisch gegevens uit de dataloggers lezen en verzenden naar Xsense Cloud. HiTag2-modellen zijn ook verkrijgbaar met omgevingstemperatuursensoren, sondetemperatuursensoren en relatieve vochtigheidssensoren. Omdat ze draadloos zijn en op batterijen werken zijn ze snel en eenvoudig te installeren en hebben ze een bereik tot 100 meter.

Met deze dataloggers biedt BT9 klanten meer keuzes en een nog uitgebreider overzicht van hun goederen tijdens elke stap van het traject van de producten door "Intelligent Cold Chain Monitoring".

Voor meer informatie:
Rob Williams
BT9
robert@bt9-tech.com 
www.bt9-tech.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven