Next Generation-rassen Agrico komen tot bloei op nieuw platform

Agrico,leverancier van gecertificeerd pootgoed, heeft afgelopen november een online-nieuwsplatform gebouwd om haar afnemers en telers te ondersteunen met belangrijke kennis en informatie. Dit platform Agrico Potatoes gaat vanaf 25 maart opnieuw live. Op het platform Agricopotatoes deelt het bedrijf haar duurzame Next Generation.

Agrico Potato Service Africa, in Nakuru County, is één van de grootste pootaardappeltelers in het land en is van plan een einde te maken aan de grootste uitdaging waar Keniaanse telers mee te maken hebben: het verkrijgen van hoogwaardig pootgoed, zodat de opbrengsten en inkomsten kunnen worden verbeterd. 

In 2016 bracht Agrico haar eerste Next Generation-ras, Carolus, op de markt. Nu vijf jaar later is het Next Generation-pakket uitgegroeid tot een complete serie van negen verschillende rassen, allemaal met een hoge Phytophthora-resistentie. De huidige serie bestaat uit Carolus, Alouette, Levante, Twinner, Twister, Nofy, Ardeche en de laatste aanwinsten Beyonce en Jacky. Deze rassen dragen bij aan een duurzame teelt, omdat zij met minder middelen bescherming bieden tegen de grootste aardappelziekte Phytophthora infestans.

"De toegevoegde waarde van deze duurzame rassen wordt steeds meer zichtbaar. Niet alleen breidt het pakket steeds verder uit met rassen voor alle verschillende segmenten, ook de omvang van de internationale teelt neemt in volume verder toe. Zo groeit het totale pakket van circa 1.000 ton in 2018 naar 15.000 ton geplande productie van Nederlands pootgoed in 2021. Dankzij deze groei worden ook de resultaten van deze rassen steeds zichtbaarder en beter."

Door de kennis, die over alle wereldwijde velden wordt opgedaan en uitgewisseld, ziet Agrico de opbrengst en vraag naar deze rassen steeds meer toenemen. Ook de grote industrieën nemen deze rassen meer af, omdat dit de weg is naar duurzaam omgaan met natuurlijke bronnen voor onze toekomstige generaties.
Het nieuwe platform 

Beyonce
Door de breedte van het Next Generation pakket, kunnen telers kiezen om een aantal rassen met verschillende resistentiegenen in combinatie te telen om zo het risico op oogstderving te spreiden. Met het jongste ras Beyonce, dat onlangs is toegetreden tot de rassenlijst, heeft Agrico nu zelfs een ras dat afhankelijk van de per jaar heersende Phytophthora-druk en virulentie stammen, kan bogen op meerdere afweermechanismen tegen de aardappelziekte.

Middels het online-platform Agrico Potatoes deelt Agrico de laatste inzichten en successen van haar Next Generation-rassen. Geïnteresseerde afnemers en telers over de hele wereld kunnen hier hun voordeel mee doen.

Voor meer informatie:
Agrico 
Duit 15
8305 BB Emmeloord
+31 (0)527 639911
info@agrico.nl 
www.agrico.nl 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven