Ontwikkeld door ITENE

Spanje: Biologisch afbreekbare coating voor papieren en kartonnen verpakking

Het Instituut voor Onderzoek naar Verpakking, Transport en Logistiek (ITENE) neemt deel aan het "BioFlexCom" project, waarin biologisch afbreekbare coatings voor papieren en kartonnen verpakkingen worden ontwikkeld. De coatings worden ontwikkeld zonder conventionele polymeren, die de mate waarin de cellulosematerialen te recyclen zijn, verminderen. 

"BioFlexCom" breidt de mogelijkheden van papier en karton als alternatief uit; de nieuwe materialen combineren eigenschappen voor uitstekende productconservering met die van milieuvriendelijkheid. Daarmee beantwoorden ze de vraag naar materialen die aan maatschappelijke eisen voldoen. 

Bij de selectie van materialen worden bovendien veiligheidsvoorschriften meegenomen. De nieuwe materialen kunnen gebruikt worden in de voedingssector, maar ook in de farmaceutische en cosmetische sector. Door het directe contact met het product zijn strikte veiligheidscontroles vereist. 

Een verbetering ten opzichte van de oorspronkelijke cellulosesubstraten is onder meer de betere weerstand tegen olie en water. Toch blijven de mechanische eigenschappen, de kleur van de coating en de biologische afbreekbaarheid in stand. 
 
Bron: Revistamercados.com

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven