Aanleg veertien demovelden op PotatoEurope-terrein Lelystad van start

In Lelystad is deze week een begin gemaakt aan het uitzetten van de aardappeldemovelden voor PotatoEurope 2021. De aardappelvakbeurs biedt bezoekers dit jaar begin september een
kijkje in de toekomst van de aardappelsector. Daarbij zullen veertien hoogwaardige demonstratievelden zorgen voor een schat aan informatie over actuele onderwerpen.

Nu met het begin van de lente in Nederland het aardappelgroeiseizoen op het punt staat te beginnen, zijn in Lelystad de voorjaarswerkzaamheden in volle gang. In het hart van het beursterrein van PotatoEurope worden veertien aardappeldemovelden aangelegd. Diverse toonaangevende bedrijven uit de sector zullen op deze prominente plaats tijdens de beurs al langer bestaande producten presenteren en innovaties introduceren die voor, tijdens, en na de teelt een (duurzame) bijdrage kunnen leveren.

Pierre Bakker van Wageningen University & Research (WUR) op het veld waar PotatoEurope dit jaar plaatsvindt.

De demovelden worden aangelegd onder toeziend oog van coördinator en bedrijfsleider sectie onderzoek Pierre Bakker van Wageningen University & Research (WUR) Open Teelten in Lelystad.
“We zetten nu onder goede veldomstandigheden veertien uiteenlopende demovelden uit voor PotatoEurope 2021. Dit zal bijdragen aan presentaties die de bezoekers in september een interessant inkijkje in de ontwikkelingen in de sector zullen geven”, vertelt Bakker.

Actuele thema's
De invulling van de verschillende aardappeldemonstraties krijgt snel vorm. Daarbij ligt de focus op actuele thema’s en vraagstukken in de aardappelteelt. BASF Nederland B.V., Bayer, Belchim, Certis Europe, FMC, Kreglinger Europe NV en UPL laten bijvoorbeeld de nieuwste ontwikkelingen zien op het gebied van gewasbescherming. Daarnaast doen pootgoedhandelshuizen Agrico, HZPC, Schaap Holland en STET mee met rassendemonstratievelden, met aandacht voor onder andere duurzame aardappelrassen. Op het demoveld van Nufarm zal deze ontwikkelaar en producent van gewasbeschermingsoplossingen een van hun noviteiten aan de bezoekers tonen: elektrische
loofdoding.

Vandinter Semo, veredelingsbedrijf in lok- en vanggewassen die vallen onder de noemer van groenbemesters, zal zich in het eigen demoveld richten op aaltjes-resistente groenbemesters. In
het demoveld van Horizon Flevoland, een regionale ontwikkelingsmaatschappij en een PotatoEuropepartner, zal de aandacht tot slot uitgaan naar Landbouw: Meerdere smaken / Robuuste Aardappelrassen.

“What’s Now, What’s New and What’s the Future”
Dankzij de gevarieerde bezetting van de demovelden, kunnen bezoekers direct in de praktijk zien wat zij in hun dagelijkse bedrijfsvoering kunnen met gepresenteerde rassen, technieken en innovaties. De producten en innovaties van de bedrijven die zijn vertegenwoordigd op de demovelden geven de bezoekers niet alleen handvatten om hun huidige bedrijfsvoering waar nodig te vernieuwen, maar bieden ook informatie over een duurzame toekomst van de aardappelketen. Daarmee sluiten ze volgens de organisatie perfect aan bij het beursthema van PotatoEurope 2021, “What’s Now, What’s New and What’s the Future”, waarmee de organisatie de bezoekers inzicht wil geven in ontwikkelingen in de aardappelketen en de toekomst van de sector.

PotatoEurope is een internationaal evenement dat exclusief is gewijd aan de gehele aardappelketen. Het evenement vindt elk jaar plaats in een van de vier partnerlanden van de vakbeurs: Duitsland, België, Frankrijk en Nederland. De organisatie verwacht op 1 en 2 september 2021 meer dan 275 exposanten van over de hele wereld en meer dan 16.000 bezoekers te verwelkomen.

Voor meer informatie: 
DLG Benelux 
P.O. Box 257
3740 AG Baarn, NL
Tel: +31 85 401 73 97
info@dlg-benelux.com 
potatoeurope.nl 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven