Uitbarstingen van de Etna zorgt voor asdeeltjes en steentjes in de boomgaard

De hoge temperaturen op Sicilië lijken voorbij, nu de temperaturen beginnen te dalen. Dit zal het citrus in meerdere opzichten goed doen.

“De terugkeer van het koude weer is goed voor de citrusmarkt. Enerzijds de houdbaarheid en anderzijds de opleving van de consumptie, vooral van sappen. Hierdoor hebben we zelfs de middelgrote maten kunnen plaatsen, met een herstel van de afzet. Wij kunnen tevreden zijn, ondanks de aanhoudende crisis rondom Covid, het gebrek aan economisch vertrouwen en de voortdurende verwoestingen door de Etna, die veel schade aanrichten”, zegt Giovanni Scavo, voorzitter van Il Girasole.

Directeur van coöperatie Il Girasole Carmelo Tripoli en productiemanager Mario Tripolo.

De kalender van Il Girasole bestrijkt het hele jaar, met vroege en late rassen. De belangrijkste zijn: Navel, Tarocco, Moro, Sanguinello, Nova clementines en late Ciaculli mandarijn, abrikozen, perziken en nectarines.

“Gelukkig hebben we niet te lijden gehad onder de hitte van de uitbarstingen van de vulkaan. De schade is vooral ontstaan door de asdeeltjes en kleine steentjes, die het citrus hebben beschadigd. In februari en maart noteerden we een stijging wat betreft de bestellingen, die soms 30 tot 40% hoger was dan voorgaand seizoen. Dit was voornamelijk afkomstig van de foodretail en uit het buitenland, vooral uit Duitsland”, zeggen Carmelo en Mario Tripoli.

Deze tendens zou ervoor moeten zorgen dat het citrusseizoen positief wordt afgesloten. “De aanhoudende uitbarstingen van de Etna hebben ook hun invloed laten gelden. We hopen dan ook dat de huidige markttrend de verliezen kan compenseren”, zeggen de heren.

Op dit moment concentreert Il Girasole zich op de laatste fase van de oogst, met de middellate sinaasappelen van de rassen Tarocco di Gallo, Sciara, Meli en Sant'Alfio. “Momenteel hebben we ook late Ciaculli mandarijnen beschikbaar, op 15 april is de laatste oogst van de Tarocco Meli afgerond en in mei wordt het seizoen afgesloten met Sant'Alfio”, zegt Giovanni Scavo.

Succes na succes voor de coöperatie die actief is op de hellingen van de Etna en die, dankzij de verandering van look de distributeurs en de consumenten voor zich heeft gewonnen.

Il Girasole is een onderneming die, zelfs in kritieke tijden zoals deze is blijven investeren in een gespecialiseerd team, machines, middelen en communicatie, hetgeen getuigt van een grote vooruitziendheid en vertrouwen in de toekomst.

Voor meer informatie:
Giovanni Scavo
Il Girasole Soc. Coop.
VIA Francesco Petrarca, 51
95047 Paternò (CT) - Italië
+39 095 623381
info@ilgirasolearance.com
www.ilgirasolearance.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven