René Brienen brengt het eerste witte goud naar Amsterdam

‘Frietje Asperges-ham-ei 2.0’ voor Huub Stapel

Limburgse asperges en chef-kok René Brienen zijn de afgelopen tien jaar steeds meer onlosmakelijk met elkaar verbonden. Elk voorjaar viert Brienen het witte goud en gaat hij ‘op aspergebedevaart’. Zeven jaar op rij was dat naar Zwitserland, maar door corona was dat vorig jaar en helaas ook dit jaar niet mogelijk. En dus besloot de asperge gekke kok dit jaar om Limburger-in-Amsterdam Huub Stapel dinsdag te gaan verrassen met de eerste verse witte asperges van de koude grond.


Chef-kok René Brienen heeft net de eerste Limburgse asperges van de koude grond overhandigd aan acteur Huub Stapel en aan collega-chef Luc Kusters.

Verbaasde passanten keken in de historische entourage van de Amsterdamse Keizersgracht hun ogen uit, toen chef-kok René Brienen met veel kabaal in een vooroorlogse groene Russische zijspanmotor kwam aangetuft, met een grote kist Limburgse asperges op zijn schoot. “Net alsof ik op een rijdende Big Green Egg zit’, grapte hij bij het uitstappen uit het zijspan, om vervolgens de eerste asperges van de koude grond te overhandigen aan acteur Huub Stapel en aan de eveneens aanwezige Luc Kusters, Limburgse sterrenkok in Amsterdam. Ook voormalige asperge-ambassadeur Sandra Ysbrandy was van de partij op dit niet alledaagse afleveradres.

Het bleef niet bij rauwe asperges, want René Brienen had samen met collega Luc Kusters een bij corona passende ‘take away’ aspergelekkernij bedacht: asperges in de vorm van frietjes, luisterend naar de naam ‘Frietje Asperges-ham 2.0’. Begeleid door een glas witte wijn van het bekende huis Spiess uit Rheinhessen, dit jaar door Brienen gekozen als dé aspergewijn.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven