Henri van Hemert, Oerlemans Plastics Horticulture

"Zoete aardappel gedijt goed onder biofolie"

Verpakking moet duurzamer ontwikkeld worden mét behoud van de kwalitatieve eigenschappen. Deze uitgangspositie is sinds 1992 één van de kernwaarden van Oerlemans Plastics Horticulture. Een van de recent ontwikkelde duurzame folies die succesvol uitpakt, is de biofolie voor zoete aardappelen. De populaire groenten gedijt goed onder deze folie, zo blijkt uit de praktijk.

Afgelopen seizoen heeft Oerlemans Plastics filmopnames gemaakt over het toepassen van biologisch afbreekbare folie in de zoete batatenteelt (ook wel bekend als zoete aardappelen). Het teeltproces met gebruik van deze biologisch afbreekbare folie is met onderstaande korte video krachtig in beeld gebracht.

Eigenaar Joep van de Bool van Biologische Tuinderij ‘De Waog’ is verrast door het resultaat: "Door het gebruik van biofolie warm je de aarde sneller op, voorkom je onkruidgroei en verdampt het water minder snel in de warme periodes. Bovendien loopt in periodes met veel regen het water mooi weg."

Het succes van deze agrarische innovatie is niet onopgemerkt gebleven. "We zien een toename van de succesvolle combinatie zoete bataten én biofolie in heel Europa", vertelt Henri van Hemert, productmanager horticulture bij Oerlemans Plastics. "Toch zijn nog lang niet alle agrarische ondernemers op de hoogte van dit duurzame product. Dankzij Van de Bool en teler Johan van Beek van de Slandse Bataat kunnen wij dit verhaal vanuit de praktijk met iedereen delen. Heeft u dus vragen over deze toepassing, laat het ons weten!"

De Oerlemans Packaging Group waar Oerlemans Plastics Horticulture onder valt, investeert sinds 1992 in verduurzaming van haar productaanbod. Het familiebedrijf produceert klantspecifieke, flexibele plastic verpakkingen en folies van hoge kwaliteit. Het hele proces staat in het teken van circulair ondernemen volgens het Rethink principe, waarin materiaalreductie en gebruik van duurzame grondstoffen speerpunten zijn. Nieuwe verpakkingsconcepten worden voortdurend ontwikkeld via extrusie, flexodruk en conversie op acht locaties in Nederland. De producent bestaat uit zes dochterondernemingen (Fardem, Flexpak, Oerlemans Plastics, Oosterwolde Plastic Industrie, Perfon en Plasthill) die gezamenlijk een breed scala aan verpakkingsproducten aanleveren.

Voor meer informatie:
Henri van Hemert
Oerlemans Plastics Horticulture
+31 (0)416 358100
hvh@oerlemansplastics.nl 
www.oerlemansplastics.nl/producten/tuinbouw/


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven