Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Belangenvereniging Zuid-Afrikaans zachtfruitsector nieuw leven ingeblazen

Uit data blijkt een aanzienlijke toename in de export van Zuid-Afrikaanse blauwe bessen voor het seizoen 2020/2021. Ondanks de uitdagingen die de pandemie met zich meebrengt, is de export met meer dan 27% toegenomen van 12.221 ton tot 15.636 ton.

"De groei van de Zuid-Afrikaanse zachtfruitsector in de afgelopen vijf jaar is een van de mooie succesverhalen van de tuinbouwsector. De export is toegenomen van slechts 1.792 ton in 2015 naar 15.636 ton. Deze groei wordt gesteund door de snelle toename van het aantal werknemers in de sector van slechts 1.000 medewerkers in 2014 tot meer dan 8.000 medewerkers in 2019," zegt Justin Mudge, voorzitter van Berries ZA. 

Als erkenning van de toenemende aanwezigheid op het wereldpodium  is er besloten om de South African Berry Producers Association (SABPA) nieuw leven in te blazen als Berries ZA. 

Waar SABPA voornamelijk een organisatie was voor telers, is Berries ZA er ook voor andere spelers in de gehele waardeketen door middel van het Joint Marketing Forum. Het JMF brengt alle aandeelhouders bij elkaar om sectorproblemen aan te pakken en werkt samen om de best mogelijke resultaten voor de sector als geheel mogelijk te maken. 

Het belangrijkste is dat Berries ZA een mandaat heeft om de primaire faciliterende organisatie te zijn met een nieuwe missie om het merk lokaal en internationaal op te bouwen.

Als onderdeel van de lancering van de nieuwe entiteit organiseert Berries ZA een roadshow door het hele land om telers te ontmoeten en meer informatie te geven over het nieuwe mandaat van de organisatie. Dit is om ervoor te zorgen dat alle aandeelhouders het doel van de organisatie kennen en dat ze weten hoe ze gebruik kunnen maken van de forums en bronnen om volledig te profiteren van de ongelooflijke groei die in de sector plaatsvindt.

De roadshow start in de provincie Western Cape op 24 maart 2021 op Diamant Estate in Paarl. Van daaruit gaan ze verder naar het Graham en Rhona Beck-trainingscentrum buiten Robertson, Chiltern Farms in Vyeboom en Outeniqua Boereverenigingsaal in George. De roadshow gaat van daaruit naar de noordelijke delen van Zuid-Afrika in mei met stops in Rustenburg, Groblersdal, Nelspruit en Kwazulu-Natal.

"We zijn ervan overtuigd dat de Zuid-Afrikaanse blauwe bessensector  een grote speler zal worden op de wereldwijde markt vanwege de hoge kwaliteit van ons fruit in vergelijking met bessen uit andere landen. In 2024 willen we de productie verhogen naar 62.000 ton en de export naar 44.000 ton. Dit is te vertalen naar 3.000 nieuwe banen voor Zuid-Afrikanen in de lokale sector.

"Om deze doelen te bereiken richten we onze inspanningen in de komende jaren op het betreden van nieuwe markten, voornamelijk in het Verre Oosten, waar de vraag naar Zuid-Afrikaanse bessen hoog is. Ons nieuwe lidmaatschap van FruitSA - de overkoepelende organisatie voor Zuid-Afrikaans fruit - is een stap in deze richting."

Voor meer informatie:
Elzette Schutte
Berries ZA
+27 (0)82 411 0500
elzette@berriesza.co.za 
www.berriesza.co.za 

Publicatiedatum: