Europa zoekt bio-meerprijs voor teelt uit de grond (nu nog) elders

In de Verenigde Staten blijft het mogelijk om producten geteeld op substraat of in water als biologisch te certificeren. Dat is de uitkomst van een langlopende rechtszaak, waarover wij gisteren publiceerden

De uitspraak van de Amerikaanse rechter is ook voor Europa van belang. Ook hier is interesse in het telen van een gecertificeerd biologisch product op substraat, o.a. vanwege de meerprijs die een biologisch gecertificeerd product oplevert.

Bio-meerprijs
Wet- en regelgeving verhindert het in Europa echter om producten die op substraat of op water zijn geteeld biologisch te certificeren. 

Technieken om ook 'uit de grond' toch 'grondgebonden' te telen zijn er wel. Vanuit o.a. Nederland vinden die technieken ook gretig aftrek elders. Net als Nederlands product dat hier niet, maar in de Verenigde Staten op basis van de regelgeving daar, wel een bio-meerprijs oplevert. 

Op social media ontstond alvast een mooie discussie, aangeslingerd door o.a. Jelte van Kammen van Harvest House en Peter van den Dool van Van der Knaap Groep. Ook reageren? Dat kan op info@biojournaal.nl of info@groentennieuws.nl 

 

 


Publicatiedatum:
© /Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven