VITAL Biodynamics van Idai Nature

Nieuwe lijn producten Spaanse biodynamische AGF

Idai Nature, een Valenciaans bedrijf gespecialiseerd in de ontwikkeling en fabricatie van natuurlijke producten voor geïntegreerde gewasbeschermingsstrategieën, heeft deze week een nieuwe lijn oplossingen met FIBL-certificaat gelanceerd voor de biodynamische teelt. Het assortiment wordt op de markt gebracht onder de naam VITAL Biodynamics.

De biodynamische teelt zorgt ervoor dat de planten van een bedrijf en de andere levende organismen in de omgeving onderling een samenhangend geheel vormen, waarbij onder andere de beschikbaarheid van voedingsstoffen voor alle elementen in evenwicht wordt gehouden. De natuurlijke omgeving wordt met andere woorden zo veel mogelijk gerespecteerd.

Met de lancering van VITAL Biodynamics is Idai Nature het eerste internationale bedrijf dat een specifieke lijn op de markt brengt die exclusief is gewijd aan de biodynamische teelt. Daarmee beantwoordt het aan de eisen van een samenleving die om voedsel vraagt dat zo natuurlijk mogelijk wordt verbouwd.

Sinds de oprichting van het bedrijf heeft Idai Nature telers steeds natuurlijke oplossingen zonder chemische residuen aangereikt. Veel van de producten in de catalogus van het bedrijf zijn dan ook FIBL-gecertificeerd zonder dat de formules aangepast moesten worden, wat bewijst dat het respect voor het milieu en de duurzaamheid steeds hoog in het vaandel hebben gestaan bij het Valenciaanse bedrijf.

VITAL Biodynamics is overigens de eerste lijn van biodynamische producten die wordt gelanceerd dankzij de samenwerking van de drie bedrijven die deel uitmaken van de afdeling Biocontrol van de Rovensa Group: Idai Nature, Grupo Agrotecnología en AgrichemBio. Dit toont zonder meer de synergie tussen de drie bedrijven en de snelle groei van deze afdeling aan.

Voor meer informatie:
Idai Nature
C/ Moscú, 10
Pol. Ind. Mas de Tous
46185 La Pobla de Vallbona
Valencia, Spanje
+34 961 661 414 
info@idainature.com
www.idainature.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven