"Modulair IoT concept versnelt digitalisering"

Een nieuw concept voor modulaire IoT (internet-of-things) oplossingen versnelt de digitalisering van fysieke processen, waarmee bedrijven meer controle krijgen en efficiënter kunnen werken. Door bijvoorbeeld op afstand temperatuur en locatie te meten van een koelbox met vaccins kun je er op tijd bij zijn als schade dreigt te ontstaan als de koeling niet werkt. Met dit nieuwe concept kunnen bedrijven hun digitalisering snel en op maat inregelen.


Johan Vonk (CEO Betronic) (links) en rechts Frank Hermans (CEO InnoTractor) voor het InnoTractor gebouw te Tilburg 

InnoTractor en Betronic zijn een samenwerking aangegaan voor het realiseren van een modulair IoT concept. Het concept bestaat uit een totaaloplossing van apparatuur, mobiele communicatie en een flexibel IoT platform. 

De kleine devices, de Orbitz, zijn modulair en multifunctioneel inzetbaar als sensor, tracker, actuator, hub en edge controller. Standaard zijn Orbitz uitgerust met GPS, temperatuur– en bewegingssensor en reeds voorbereid op het eenvoudig uitbreiden met extra functionaliteit naar klantbehoefte. Ook de connectiviteit en voeding zijn eenvoudig modulair aan te passen. Door deze flexibiliteit kan digitalisering versneld worden en kan snel meer controle en hogere procesefficiëntie behaald worden. “Bedrijven hebben behoefte aan een oplossing die echt hún specifieke digitaliseringsbehoefte invult, maar willen niet vanaf nul beginnen. Daarom is het modulaire concept ideaal: snel een oplossing creëren maar wel een die past”, legt InnoTractor CEO Frank Hermans uit.

De Orbitz communiceren via de nieuwste communicatietechnologieën met het InnoTractor Gravity IoT platform waardoor data real-time wordt omgezet naar bruikbare informatie. Gravity is een schaalbaar IoT platform wat data veilig ontvangt, opslaat en presenteert.

Het inzetten van de Orbitz geeft vele mogelijkheden om faalkosten te voorkomen, in te spelen op real-time informatie en het vereenvoudigen of versnellen van (nieuwe) diensten.

“Door onze kennis op het gebied van IoT hardware en de kennis van InnoTractor op het gebied van communicatietechnologie en software kunnen we dit complete concept aanbieden en de digitalisering versnellen” aldus Johan Vonk, CEO Betronic.  

Gedurende het voorjaar zullen de eerste Orbitz beschikbaar zijn en op het InnoTractor Gravity platform aangesloten worden.

Voor meer informatie:
Frank Hermans
InnoTractor
06-11255463
frankhermans@innotractor.com

Maurice van Tholen
06-21149950
maurice.van.tholen@innotractor.com 

Johan Vonk
Betronic
06 46 32 05 14
johanvonk@betronic.nl 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven