Joey Deen, Denimpex:

"Compleet ander seizoen voor Egyptische sinaasappelen dan vorig jaar"

Tholen - Het Egyptische sinaasappelseizoen is eigenlijk al begonnen met beperkte volumes Navels vanaf januari, maar het Valencia seizoen is eigenlijk pas een paar weken echt begonnen", vertelt Joey Deen van Denimpex.

"Het is een compleet ander jaar dan vorig seizoen wat ook een uitzonderlijk (goed) seizoen is geweest. Als gevolg van de uitbraak van Covid-19 en de grote behoefte aan sinaasappelen waren de prijzen ongekend hoog en wist het fruit snel een plek te vinden. Dit jaar is dat jammer genoeg anders."

"Egypte heeft een oogst die circa 20-30% groter is dan vorig jaar en voornamelijk gedomineerd wordt door de kleinere maten 72/80/88/100/113/125, deze maten zijn ongeveer 70-80% van de oogst. Grotere maten 42/48/56/64 zijn er in veel beperktere volumes. Het is een zeer taaie start geweest, zeker voor de 'pers maten', we merken toch dat we wel echt de horeca nodig hebben voor een vlottere afzet en als gevolg van de Covid-19-maatregelen missen we deze gewoon. De prijzen van het kleine fruit zijn daarom ook laag dit jaar, de dikkere maten worden wel voor acceptabele prijzen verkocht", aldus Joey.

Egypte heeft als de grootste exporteur van sinaasappelen in de wereld wel genoeg outlets, en waar in het begin van het seizoen sommige markten niet tot nauwelijks meededen, doen ze dit nu wel. We hopen daarom ook dat als gevolg hiervan de kleinere maten in kleinere volumes naar Europa komen zodat de prijzen in deze maten ook een beetje aantrekken", besluit de importeur.Voor meer informatie:
Joey Deen
Denimpex
Sint Antoniesbreestraat 10
1011 HB Amsterdam, Nederland
+31(0)20 624 6390
joey@denimpex.nl     
www.denimpex.nl 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven