LRE Weegtechniek introduceert een nieuwe, slimme weegoplossing

"Met de DTS-V combinatieweger realiseren we een directe besparing op arbeid en give-away”

Wisselend personeel, taalbarrières, geen inzicht in data, een lage verpakkingssnelheid en een onopgemerkt hoog percentage give-away zijn zaken die LRE Weegtechniek vaak in de praktijk terugziet. 

Met de introductie van de DTS-V combinatieweger speelt LRE hier op in door het afweegproces te vereenvoudigen en het percentage give-away te minimaliseren.

De besparing
Met het toevoegen van de DTS-V combinatieweger aan het huidige assortiment slimme weegoplossingen, hoopt LRE steeds meer klanten te overtuigen, dat door middel van slim wegen en registeren een besparing kan worden gerealiseerd.

Ten op zichten van traditioneel wegen, zorgt de slimme combinatieweger voor een besparing op arbeid door een hogere afweegsnelheid en een besparing op gewicht door het maken van de meest optimale verpakkingsgewichten.

De optimalisatie van het afweegproces zorgt ervoor dat bij veel klanten de investering binnen zéér korte periode wordt terugverdiend.

De werkwijze
De DTS-V combinatieweger is voorzien van twaalf weegschalen met twaalf groene en twaalf rode lampen. De lampen informeren de twee operators welke handeling verricht dient te worden. 

Eén of meerdere groene lampen aan de voorzijde lichten op en informeren de operator dat er een combinatie is gemaakt. De operator pakt vervolgens het product bij de weegschalen, waarvan de groene lampen branden, en legt deze op de afvoerband. De rode lampen aan de achterzijde informeren de operator welke weegschaal leeg is en opnieuw gevuld dient te worden met los product.

Het proces start automatisch opnieuw wanneer het gewicht goed is en de volgende verpakking wordt aangevoerd.

Essentiële data inzichtelijk met slimme software
Met de slimme software van LRE wordt essentiële data, zoals aantal verpakkingen, verpakkingssnelheid en give-away, inzichtelijk. Per periode kunt u een rapportage opvragen per batch, product, medewerker of productielijn. De software is optioneel uit te breiden met een E-teken pakket, waarbij het is toegestaan om binnen bandbreedtes af te wegen op een gemiddeld gewicht. 

Flexibele opstelling voor in iedere omgeving
De DTS-V combinatieweger is verkrijgbaar in verschillende, flexibele opstellingen passend bij ieder productieproces. Door de unieke opzet kan iedere machine op maat worden gemaakt, passend bij de wensen van de klant. 

Voor meer informatie:
LRE Weegtechniek 
Satellietbaan 15G
2181 MG, Hillegom
+31 (0)252 532436
info@lre.nl
www.lre.nl 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven