FYK-verpakkingen houden druiven vers

De wereldwijde druivensector is in 2020 snel gegroeid. De totale opbrengst wordt geschat op 26 mln ton. Het totale areaal van de druivenplantages in de belangrijkste druiventelende landen is toegenomen. De export in de VS, Australië en Chili namen ook toe.

Shandong AWT Bio-tech is een bedrijf dat gespecialiseerd is in de productie en export van verpakkingen die druiven vers houden. Manager Wang, een woordvoerder van het bedrijf, legde uit dat de wereldwijde vraag naar verse druiven enorm is. "De meeste druiven worden vers bewaard in donkere kamers bij temperaturen onder 0,5°C, maar onder deze omstandigheden kunnen schimmels ontstaan. Het meest voorkomende schimmelprobleem voor druiven in opslag is de Botrytis cinerea. Deze schimmel zorgt ervoor dat de druiven er 'stoffig' uitzien. Een van de grootste uitdagingen is om te garanderen dat de druiven na weken van verlading vers en in goede kwaliteit aankomen."

Shandong AWT Bio-tech produceert zowel eenmalig te gebruiken als herbruikbare verpakkingen om druiven vers te houden. De FYK-serie kan druiven voor een korte periode (een maand) of een langere periode (meer dan 2 maanden) vers houden, afhankelijk van de behoeften van de klant.

Veel exporteurs eisen van de verpakkingsbedrijven dat het steeltje van een druiventros op een zichtbare plaats wordt aangebracht. Dit maakt het product aantrekkelijker en geeft de consument een handige plaats om de tros vast te houden en de individuele druiven te inspecteren. "Groene stengels geven de consument een gevoel van versheid, daarom is de stengel zo belangrijk. De FYK-producten houden niet alleen de druiven vers, maar houden ook het steeltje langer groen."

"De markt levert nogal wat producten die druiven vers houden, maar de FYK-serie is uniek in design. De FYK-producten maken gebruik van twee vellen van een dunne plastic film met actieve chemische elementen. De plastic film is aan de buitenkant met was behandeld. Dit ontwerp houdt de vershoudzakjes waterdicht en maakt het mogelijk ze te recyclen. Bovendien helpt dit ontwerp om de temperatuur te stabiliseren wanneer de temperatuur tijdens het koeltransport schommelt. Gangbare verpakkingen op de markt gebruiken een combinatie van papier en plastic, maar deze verpakkingen worden gemakkelijk aangetast door koude temperaturen en de druiven worden wit wanneer de temperatuur te laag wordt. De FYK-producten geven gestaag SO2 af om de versheid van de druiven te verlengen."

Gevraagd naar de voordelen van Shandong AWT Bio-tech, antwoordde manager Wang: "Ons grootste voordeel is een gevarieerd productassortiment. De FYK-producten bestrijken elke stap van de aanbodketen, of het nu op het teeltbedrijf, in de opslag, tijdens de distributie of in de verpakkingsfabriek is. Onze producten voldoen aan elke behoefte die onze klanten hebben aan het behoud van versheid."

Shandong AWT Bio-tech heeft een eigen onderzoeks- en ontwikkelingsafdeling, maar werkt ook samen met andere onderzoeksfaciliteiten in China. Ze blijven de productietechnologie en het productieproces verbeteren. Hun doel is om de kwaliteit en efficiëntie van de conserveringstechnologie te verhogen en producten te leveren die een hoge kwaliteit leveren tegen redelijke prijzen.

De producten van het bedrijf zijn momenteel geregistreerd in 32 landen, waaronder Zuid-Afrika, Chili en Australië. Shandong AWT Bio-tech werkt samen met retailers in een groot aantal landen en is steeds op zoek naar nieuwe strategische partners.

Voor meer informatie:
Wang, manager
Shandong AWT Bio-tech
+86 18615225880 
sales@awt-biotech.com
www.chinesepost-harvest.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven