Spaanse supermarkt Alcampo weert plastic uit verpakking zoete uien

In zijn voortdurende zoektocht naar duurzame verpakkingsoplossingen, heeft de Spaanse supermarktketen Alcampo nu een recyclebare en plasticvrije verpakking geïntroduceerd voor de zoete uien van het eigen merk Alcampo Producción Controlada. Deze verpakking is volledig gemaakt van papier en bamboe afkomstig van duurzaam beheerde bossen.

De keten verwacht met deze nieuwe verpakkingsoplossing het plasticverbruik met 6.000 kg per jaar te verminderen. De milieuvriendelijke verpakking is het resultaat van een samenwerking met Jumosol Fruits, het bedrijf dat Alcampo de zoete uien levert uit de provincie Zaragoza.

"Ons doel om de consument te laten genieten van zoete uien met een buitengewoon milde smaak gaat nu gepaard met onze inzet voor het milieu. We zijn ons zeer bewust van het belang van duurzame verpakkingen en we willen ons steentje bijdragen aan de ontwikkeling van een betere wereld”, zegt Daniel Molina, directeur van Jumosol.

"Bij Alcampo streven we ernaar om onze producten in steeds duurzamere verpakkingen aan te bieden. De samenwerking met Jumosol om innovatieve en duurzame oplossingen te ontwikkelen is een mooi voorbeeld van een vruchtbaar en verrijkend partnerschap", zegt Sergio Román, verantwoordelijke voor het merk Alcampo Producción Controlada.

Bron: foodretail.es


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven