Grotere maten nog altijd beschikbaar

Israëlisch grapefruitseizoen loopt ten einde

In Israël zal er binnenkort een einde aan het grapefruitseizoen komen. De beschikbaarheid neemt af, terwijl de vraag omhoogschiet. Momenteel worden er vooral grotere maten grapefruit verladen. Helaas bestaat er in China, één van de voornaamste markten voor Israëlisch grapefruit, een voorkeur voor kleine maten. 

Volgens Betsalel Ohana, exportmanager bij Plane Israel, is het grapefruitseizoen in Israël tot dusver prima verlopen. "De export van Israëlisch grapefruit was uitstekend evenals die van de Orri-mandarijnen. Israël exporteerde grote aantallen fruit naar China, voornamelijk bestaande uit Sunrise- (Star Ruby), Red- en Sweetie Green-grapefruit. Het Israëlische grapefruitseizoen loopt inmiddels ten einde, waardoor de vraag een vlucht heeft genomen. Dit is het gevolg van het tekort aan fruit en het feit dat de nog beschikbare grapefruit grotere maten heeft, terwijl China kleine maten prefereert."

Ohana vertelt dat zowel de beschikbaarheid als de vraag toenam naarmate het seizoen vorderde. "De beschikbaarheid is vergelijkbaar met vorig seizoen. Vanwege de coronacrisis was de aanvoer bij aanvang van het seizoen vrij beperkt. De vraag trok echter aan gedurende het seizoen, met name na Kerst en in de aanloop naar het Chinese Nieuwjaar."

“We zijn klaar met de export naar China en het Verre Oosten. We zullen onze Sunrise-grapefruit tot eind mei exporteren naar markten in West-Europa, waaronder Frankrijk en Italië, en naar Oost-Europa, naar markten zoals Rusland, Wit-Rusland, etc. De grapefruitprijzen waren vrij goed, €19,30 - €20,98 per doos (China). De wisselkoers van de sjekel bedraagt 3,3 ten opzichte van de dollar, vorig seizoen was dit 3,8. We zijn een nieuw project gestart onder het Saida Farms merk," zegt Ohana tot slot. 

Voor meer informatie: 
Betsalel Ohana
Planet Israel
+972 54 738 3436
israel@planetfareast.com 
www.planetisrael.farm 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven