Studenten ontwikkelen broccoli-oogstrobot

In februari 2021 startten twee studenten van de hogeschool Inholland met hun afstudeerstage voor het Smart Farming Broccoli-project. Ze zullen een ontwerp maken voor een detectiemethode en grijper voor het gerobotiseerd oogsten van broccoli. 

Thijs Bouwes, vierdejaarsstudent Technische Informatica, zal zich bezighouden met de ontwikkeling van een beeldherkenningsmethode voor broccolischermen. Met deze technologie zal de robot de schermen op het veld kunnen detecteren en beoordelen op maat en kwaliteit om vervolgens te kunnen beslissen de broccoli al dan niet te oogsten.

Het Smart Farming Broccoli-project is niet het eerste initiatief dat wordt ondernomen om een robot voor het mechanisch oogsten van broccoli te ontwikkelen. Uit een inventarisatie van de studenten blijkt dat 30 jaar geleden de eerste plannen voor een dergelijk technologie al werden gemaakt. Zij concludeerden echter dat er tot op heden nog geen machine op grote schaal wordt gebruikt. Het project is gericht op de technische haalbaarheid van een broccoli-oogstrobot.

Lees het hele artikel op www.futurefarming.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven