Cursus Sensorisch Onderzoek en Kwaliteitscontrole tijdelijk gratis bij Inholland Academy

Ondernemers binnen de food-, feed- en agro-sector staan door de Covid-19-crisis voor grote uitdagingen. Stichting Ontwikkelingsfonds Levensmiddelenindustrie en 13 samenwerkende partners, waaronder Inholland Academy en de brancheverenigingen Plantum, Athos en Handel Groeit, hebben de handen ineen geslagen om de leercultuur binnen organisaties in deze sectoren te blijven stimuleren. Dit doen ze door middel van NL leert door. Met deze subsidie kan Inholland Academy nu tijdelijk verschillende opleidingen in het vakgebied Agri en Voeding gratis aanbieden, waaronder de online cursus Sensorisch Onderzoek en Kwaliteitscontrole. Dinsdag 11 mei start de eerste groep enthousiaste deelnemers met deze korte, praktijkgerichte post-hbo-scholing. Er is slechts een beperkt aantal plaatsen beschikbaar.

Sensorisch Onderzoek en Kwaliteitscontrole
De cursus Sensorisch Onderzoek en Kwaliteitscontrole behandelt in 2,5 dag de basiskennis voor het inzetten van sensorisch onderzoek voor kwaliteitscontrole in de voedingsmiddelenindustrie. Aan bod komen onderwerpen als: het definiëren van sensorische kwaliteit en sensorische specificaties, de belangrijkste sensorische testen die gebruikt kunnen worden in de QC, toepassing van instrumentele waarnemingen aan de productielijn, het definiëren van moeilijk waar te nemen attributen zoals bijvoorbeeld crispness, crunchiness, kleur en geur, gegevensverzameling en datarapportage.

De mededeelnemers zijn werkzaam in een voedingsmiddelenbedrijf in een functie waarin je met sensorisch onderzoek te maken hebt. Aan het eind van de cursus wordt de kennis getoetst en ontvangt de deelnemer bij succesvolle afronding een certificaat.

Overige programma’s
Naast de cursus Sensorisch Onderzoek en Kwaliteitscontrole kan Inholland Academy dankzij NL leert door nu ook de programma’s Teeltexpert – Biologie in de praktijk en Verandermanagement in de (glas)tuinbouw tijdelijk gratis aanbieden. Werknemers in loondienst, flexwerkers, maar ook zelfstandigen en ZZP’ers kunnen gebruik maken van deze subsidieregeling.

Let op: beperkt aantal plaatsen beschikbaar
De inschrijving voor de cursus Sensorisch Onderzoek en Kwaliteitscontrole en overige programma’s is nu geopend.
Er is slechts een beperkt aantal plaatsen beschikbaar.

Klik hier voor meer informatie en inschrijving


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven