Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Total Exotics:

"20.000 kilo plastic per jaar besparen met nieuwe manier van fruit verpakken"

Total Exotics heeft nieuwe dozen en schalen laten ontwerpen om hun fruit in te vervoeren en presenteren. Door hierbij gebruik te maken van duurzaam FSC gecertificeerd karton in plaats van plastic kan, als alle klanten meedoen, jaarlijks bijna 20.000 kilo aan plastic worden bespaard. Ook in het ontwerp van de bedrukking op de dozen is gebruikgemaakt van slimme oplossingen om de doos te kunnen hergebruiken.

"Duurzame dozen"
Jaarlijks gebruikt Total Exotics zo’n 560.000 pakbladen. Dat is het gedeukte vel dat onder het fruit ligt als dit in een doos wordt verpakt. Elk pakblad weegt zo’n 15 gram, wat gelijk staat aan een potentiele reductie van ongeveer 8.400 kilo plastic per jaar. Deze pakbladen werden bovendien meestal weggegooid door winkeliers en andere afnemers. In de nieuwe doos zijn deze pakbladen van duurzaam FSC-gecertificeerd karton dat als oud papier een tweede leven kan krijgen.

Slim ontwerp
De bedrukking van de doos levert een verdere bijdrage aan het terugdringen van afval. In het ontwerp is gekozen voor een bedrukking met mango’s aan de ene kant, en een met avocado’s aan de andere kant. Een winkelier kan de doos hierdoor voor beiden inzetten waardoor er minder snel dozen bij het afval belanden. Aan de binnenkant, die zichtbaar is voor de consument in de winkel, wordt bovendien uitgelegd hoe je het beste een mango of avocado kunt snijden.

Een minuut minder plastic in de oceanen
Ook de schalen, waar kleinere hoeveelheden vruchten worden gepresenteerd en verpakt, worden uitgevoerd in stevig en duurzaam karton. In 2020 werden er 11.260.000 van deze schalen gebruikt die, in plastic, zo’n 10 gram wegen. De kartonnen variant draagt hierdoor bij aan een verdere mogelijke plasticreductie van zo’n 11.260 kilo waarmee het totaal op 19.660 kilo komt. Dat staat gelijk aan de hoeveelheid plastic die elke minuut in de oceanen terechtkomt.

Ook op andere plekken wordt gekeken naar hoe de hoeveelheid gebruikt plastic kan worden beperkt. Zo heeft Total Exotics onlangs een nieuwe afdekfolie getest. Deze is een stuk dunner dan de huidige foliesoort waarvan in 2020 bijna 4 miljoen meter is gebruikt. Als de test positief uitpakt, kan deze nieuwe foliesoort bijdragen tot een extra reductie van 16,5%.

Voor meer informatie: 
Total Exotics
+31 (0) 180 644 040
info@totalexotics.com  
www.totalexotics.com 

Publicatiedatum: