Erik-Jan Thur, Marni Fruit:

"Voldoende Egyptische sinaasappelen onderweg"

Tholen - Het Spaanse mandarijnenseizoen is in de laatste fase van het seizoen beland. "Wij verkopen momenteel de laatste Clemenlate en Fortuna met blad. De volumes zijn aflopend. De Clemenlate heeft een mooie uitstraling, maar deze mandarijnen zijn lastiger te pellen. De Fortuna's daarentegen hebben wat meer schilschade, maar dit zijn wel easy peelers en daardoor iets makkelijker te verkopen. Prijzen van Clemenlate liggen rond de 9-9,50 euro, van Fortuna rond 10-10,50 euro. Wel zien we dat de Clemenlate aan terrein wint, omdat mensen ook graag een mooie bak handel willen verkopen", vertelt Erik Jan Thur van Marni Fruit uit Barendrecht.

"Van Spaanse sinaasappelen zien we dat er weinig dikke maten op de markt zijn. Prijzen liggen rond de 11-11,50 euro. Vanuit Egypte zijn er veel sinaasappelen voorradig, met name de kleine (pers)maten zijn voldoende beschikbaar. Je ziet dat die toch wel de afzet richting horeca missen. Ik verwacht dat wanneer er versoepelingen komen van de coronaregels, dit zeker de verkoop een boost zal geven. De prijs van de maten 48-56 in open top ligt rond de 10 euro en die van de Valencia's in telescoopdozen rond de 7,75-8 euro. Klasse II sinaasappelen worden voor een prijs rond de 6,75 - 7 euro verkocht. Er zijn nogal wat sinaasappelen uit Egypte onderweg, maar wellicht gaat de verkoop beter lopen als het Spaanse aanbod afneemt."

"Verder loopt het seizoen van de Spaanse Primofiori-citroenen aardig door. Voor mijn klantengroep is de echte superkwaliteit momenteel te duur, maar voor iets mindere kwaliteit liggen prijzen rond de 10/11 euro. Verder gaan we binnenkort weer van start met de eerste Spaanse mispels. We werken onder meer met het merk Ruchey. De teelt van de Spaanse mispels is redelijk stabiel. Het is ook geen productgroep die een enorme groei kan hebben, maar wel tonen steeds meer klanten interesse voor de mispels.

Verder oriënteren we met de Spaanse telers wat de verwachtingen gaan worden voor het kersenseizoen en het vroege steenfruitseizoen vanuit Murcia. Hoe die afzet zal verlopen, is voor een groot deel ook weers- en corona-afhankelijk", besluit Erik-Jan.

Voor meer informatie:
Erik-Jan Thur
Marni Fruit 
Gebroken Meeldijk 52 
2991 VD Barendrecht, Nederland 
+31 (0)180 697 996 
ej@marnifruit.nl  
www.marnifruit.nl 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven