Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
VitaFresh Botanicals-coatings van AgroFresh Solutions

Camposol gaat coating toepassen om houdbaarheid avocado's te verlengen

AgroFresh Solutions, een leverancier van vershoudoplossingen voor de AGF-sector, heeft bekendgemaakt dat de Peruaanse teler Camposol haar plantaardige, eetbare VitaFresh Botanicals-coatings toe zal gaan passen om de houdbaarheid van rijpe avocado's voor de Europese, Amerikaanse en Chinese markt te verlengen.

VitaFresh Botanicals is een exclusief portfolio van plantaardige oplossingen voor een scala aan producten, zoals avocado's, citrus en mango's. Voor de coatings wordt gebruikgemaakt van een 'anti-uitdroging'-technologie, die de natuurlijke bescherming van de schil versterkt en waardoor een soort tweede schilmembraam ontstaat dat uitdroging en gewichtsverlies voorkomt en zorgt dat het product gedurende de hele toeleveringsketen haar versheid behoudt.

Camposol, een verticaal geïntegreerde AGF- teler en -exporteur, zal VitaFresh Botanicals van AgroFresh toe gaan passen de handel met  Europese, Amerikaanse en Chinese retailers verder uit te breiden. De rijpe, met VitaFresh Botanicals gecoate Camposol-avocado's bieden retailers de kans om een product van premium kwaliteit aan te bieden en de klanttevredenheid te verhogen, terwijl zij tegelijk voedsel-verspilling terug kunnen dringen en hun winstpotentieel kunnen verhogen. Door de toepassing van de VitaFresh Botanicals-coating zijn de gerijpte Camposol-avocado's na aankomst op hun retaillocatie twee tot vier dagen langer houdbaar dan niet gecoat fruit. Hiermee wordt voedselverspilling tegengegaan en kan de retailer op een ROI tot wel 200% rekenen.

“Deze nieuwe strategische samenwerking betekent een nieuwe stap vooruit voor AgroFresh, dat zich al decennia lang inzet om haar klanten innovatieve oplossingen te bieden om de houdbaarheid van AGF te verlengen en de consumenten een optimale smaakervaring te bieden." zegt Jordi Ferre, directeur van AgroFresh. "Het is ook een belangrijke stap vooruit op het gebied van diversifiëring. Door de VitaFresh Botanicals-coatings van AgroFresh te gebruiken, kan Camposol de houdbaarheid van haar gerijpte avocado's verlengen en blijft de kwaliteit gedurende de hele keten behouden, zodat retailers ready-to-eat-avocado's aan kunnen bieden die nog beter smaken," aldus Ferre. 

"Na meerdere opties te hebben bekeken en testen te hebben uitgevoerd, hebben we gekozen voor AgroFresh en VitaFresh Botanicals omdat deze oplossing ons de prestaties bood waar we naar op zoek waren" zegt José, Antonio Gömez Bazán, algemeen directeur van Camposol International. "Daarnaast kan AgroFresh als internationale speler, onze wereldwijde uitbreiding ondersteunen en ons de post harvest-expertise en technische en R&D ondersteuning bieden die wij nodig hebben om onze doelstellingen te bereiken."

Om de coatings eenvoudig aan te kunnen brengen, zal Camposol de Control-Tec Applicator-apparatuur van AgroFresh installeren in haar pakstations in Europa en de VS en heeft het plannen om deze apparatuur ook in China te installeren.

De VitaFresh Botanicals-coatings zijn duurzaam en worden volgens de ISO 14001-gecertificeerde normen voor milieumanagement vervaardigd. 

 

Voor meer informatie: 
Agrofresh Solutions
Tel: +1 (866) 850 6846
www.agrofresh.com    

Publicatiedatum: