Indji El-Shahaway, Green Tiba:

"De vraag naar Egyptische uien neemt nu gestaag toe, vooral vanuit Rusland"

Het Egyptische uienseizoen is in volle gang en volgens een exporteur is de opbrengst dit jaar veelbelovend sinds de uien in februari op de markt zijn gekomen. Verwacht wordt dat de vraag dit jaar vrij groot zal zijn en de export zou moeten toenemen na de overstromingen in India, die de Indiase oogst voor dit seizoen heeft vernietigd.

Volgens Indji El-Shahawy, exportspecialist bij Green Tiba voor de export van tuinbouwproducten, zijn er twee belangrijke variëteiten die Egyptische telers telen. "Egypte staat bekend als een van de toonaangevende landen in de export van twee soorten uien, namelijk de gele en de rode. Elke variëteit heeft zijn eigen seizoen. Het seizoen van de gele ui begint bijvoorbeeld begin februari en duurt tot eind juni. Het seizoen voor rode uien begint eind maart/begin april en duurt tot eind oktober."

El-Shahawy verklaart dat Green Tiba zijn belangrijkste afzetmarkt in de Oost-Europese landen heeft. "Ons bedrijf kweekt en exporteert jaarlijks twee soorten droge uien in grote hoeveelheden en van topkwaliteit. Wij zijn sterk vertegenwoordigd in Rusland, Oekraïne, Wit-Rusland en een aantal Europese landen. We hebben alle vertrouwen in dit seizoen."

"Aan het begin van het seizoen was de vraag laag als gevolg van de uitbraak van een pandemie die vorig jaar begon en nog steeds een behoorlijk effect heeft op de wereldhandel, ook als gevolg van lockdowns. Het aanbod van vorig jaar is in verschillende landen nog niet volledig opgebruikt. De vraag neemt nu echter gestaag toe, vooral vanuit Rusland, en zal naar verwachting nog verder stijgen in Europa," besluit Shahawy.

Voor meer informatie:
Indji El-Shahawy
Green Tiba
+201020801644
sales@greentiba.com
www.greentiba.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven