Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Nieuw pand voor ORCA en Rotom Tomatoes in Sint-Katelijne-Waver

Tholen – Maandag zijn ORCA en Rotom Tomatoes gestart met de bouw van een nieuwe loods met kantoorruimte in Sint-Katelijne-Waver. Het nieuwe pand krijgt 15 los- en laaddocks, 1.500 m² expeditieruimte, een verpakkingsmagazijn van 2.800 m² en 3.700 m² geconditioneerd magazijn. “De bouw is deze week gestart”, vertelt Roel De Winter van ORCA. “En begin 2022 hopen we te verhuizen. Alles zit erop en eraan. Het gebouw wordt state-of-the-art gebouwd met zonnepanelen voor opwekking van duurzame energie.”

“Op dit moment zitten ORCA en Rotom Tomatoes op twee verschillende plekken in Sint-Katelijne-Waver, maar we groeien uit ons jasje en hebben extra ruimte nodig. Rotom en Orca zijn twee verschillende bedrijven, maar Rotom is van mijn broer en beide bedrijven vullen elkaar mooi aan. Rotom is gespecialiseerd in vruchtgroenten en ORCA is eerder sterk in witloof, grondwitloof en asperges. Dus we zijn absoluut geen concurrenten van elkaar”, legt Roel uit. “Door het nieuwe pand krijgen we veel extra ruimte beschikbaar, waardoor we efficiënter kunnen gaan werken. Naast ons nieuwe pand hebben wij reeds een optie op een extra perceel van 12.000 m², zo zijn we zeker gewapend voor de toekomst!”

Aspergeseizoen weer van start
Bij ORCA is het aspergeseizoen weer begonnen. “De grote volumes laten nog even op zich wachten en verwachten we rond de Paasdagen. Op dit moment begint de vraag goed te komen en zijn de prijzen mooi. Ook de sorteringen die normaal voor de horeca bestemd zijn, gaan voor prima prijzen weg. Dit geeft wel aan dat de consument thuis aan de slag gaat met asperges. Het aanbod is nog niet super. Het sombere weer draagt niet bij aan een goede aanvoer. Het mag wel wat zonniger en warmer worden”, besluit Roel.

Voor meer informatie:
Roel De Winter
ORCA
Drevendaal 38
2860 Sint-Katelijne-Waver
+32(0)495 37 63 27
info@orca-nv.be            
www.orca-nv.be