Ierland gastland voor congres in 2022

World Potato Congress jaar uitgesteld

De pandemie heeft de plannen voor Ierland om in 2021 het Wereldaardappelcongres te organiseren danig in de war gestuurd, aangezien het evenement is afgelast. Wel is bevestigd dat Ierland in 2022 gastland zal zijn voor het wereldaardappelcongres.

Het congres kon werkelijk niet op een beter moment komen voor de Ierse aardappelsector. De afgelopen jaren hebben slecht weer, stijgende teeltkosten en lage retailprijzen samen de marges van de aardappeltelers zwaar onder druk gezet.

Verreweg de grootste uitdaging waarmee de sector wordt geconfronteerd, is echter het slechte imago dat aardappelen bij veel consumenten blijven hebben. Dat is volkomen misplaatst. De aardappel blijft een van de meest natuurlijke voedingsmiddelen die we kunnen eten. Als hij met schil wordt gegeten, is hij een van de meest waardevolle bronnen van voedingsvezels. Aardappelen bevatten ook meer vitamine C dan sinaasappelen.

Hoewel de aardappel een groenten is blijven voedingsdeskundigen hem beschouwen als een bron van uitsluitend zetmeel. Dit betekent helaas dat aardappelen niet zijn opgenomen in de lijst van groenten en fruit die we dagelijks moeten eten als onderdeel van een evenwichtige voeding.

Al met al is het een understatement om te zeggen dat aardappelen een imagoverbetering nodig hebben. Het goede nieuws is dat veel van het voorbereidende werk voor deze kwestie al is gedaan. Veel Ierse verpakkers hebben veel gedaan om consumptieaardappelen veelzijdiger te maken als het gaat om de bereiding ervan voor op tafel.

In Dublin zal van 30 mei tot en met 2 juni a.s. het World Potato Congress 2022 worden gehouden. Verwacht wordt dat de aardappelsector in heel Ierland een belangrijke rol zal spelen bij het benadrukken van het belang van de sector voor de Ierse economie.

Bron: agriland.ie


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven