"De vraag naar Egyptisch citrus is verbeterd"

China en India importeren grote hoeveelheden Egyptische citrus. Na een trage periode, waarin de vraag eerder zwak was, is de vraag nu aangetrokken en gaan er zendingen naar deze beide regio's, maar ook naar Senegal, Maleisië en Singapore. Het aantal verscheepte verzendingen ligt al hoger dan vorig seizoen, dankzij nieuwe markten in Brazilië en Japan.

"Er zijn de afgelopen weken veel verbeteringen geweest voor het Egyptische citrusseizoen," zegt Mostafa Adel, eigenaar van MMA Fresh Produce. "Het sinaasappelseizoen in Egypte is de afgelopen twee maanden vrij rustig geweest. De grootste reden hiervoor was de lagere vraag uit landen als India en China. Gelukkig is de situatie verbeterd nu de vraag een stuk sterker is. We zijn begonnen met zendingen naar vooral India en China, maar sturen ook zendingen naar Senegal, Maleisië en Singapore."

"De volumes zijn dit seizoen al hoger dan vorig jaar. Dit is vooral te danken aan het goede weer en minder regen. Dit betekent dat zowel de kwantiteit als de kwaliteit op dit moment zeer goed zijn. Het is een heel groot verschil tussen dit seizoen en vorig seizoen, want de prijzen zijn niet zo hoog als vorig jaar. Dit betekent dat de sinaasappelen nu op alle markten met alle beoogde categorieën kunnen worden verkocht."

Zodra het citrusseizoen is afgesloten, zal MMA Fresh Produce zich richten op hun uienseizoen. "Zoals ik al eerder aangaf, blijven onze belangrijkste markten China en India, zoals ze dat elk jaar zijn. Zij nemen het grootste percentage van onze zendingen voor hun rekening. Door de toevoeging van zowel Europa als de twee nieuwe markten Japan en Brazilië staat Egyptische citrus nu aan de top van de wereldcitrushandel."

"Na het citrusseizoen zullen we ons richten op uien, het tweede product waarop ons bedrijf zich richt voor de export. Diepgevroren aardbeien zullen ook een van de interessante producten zijn voor Europa en vele andere regio's. Maar eerst moeten we alles op alles zetten en het citrusseizoen goed afronden," besluit Adel.

Voor meer informatie:
Mostafa Adel
MMA Fresh Produce
+20 114 271 7700
Mostafa.adel@mmagroup.co
LinkedIn
www.mmagroup.co


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven