Kastanjespecialist Concept Fruits blijft groeien

Concept Fruits, dat in 2008 is overgenomen door de Roger Descours-groep, de Franse leider en belangrijkste Europese speler binnen de diepvriesfruitindustrie, heeft zich inmiddels in maar liefst 22 landen gevestigd. Het bedrijf is gespecialiseerd in de verwerking van kastanjes, heeft een opbrengst van zo'n 5.000 ton per jaar en een omzet van 11 miljoen euro.

"Bij Descours richten we ons niet op 2021, maar op 2026", vertelt Roger Descours, voorzitter van de groep. Het bedrijf, waar zo'n 30 mensen werken, focust op kwaliteit “We schenken veel aandacht aan kwaliteit. Daarom hebben we ook geïnvesteerd in een innovatief proces en kunnen onze producten via inductie in een grote pan worden gekookt,” zegt de 70-jarige zakenman. Concept Fruits werkt enkel met inheemse kastanjes. "We zijn niet alleen op zoek naar schoonheid, maar vooral ook naar smaak", vult Roger aan.

Het bedrijf is van plan de ontwikkeling door te zetten door de verbeteringen in de fabriek voort te zetten. Naar verwachting zal in juni een nieuwe opslagruimte van 1.500 m² naast de fabriek worden geopend. De biologische kastanjes met een BOB uit de Ardèche moeten daarbij ook in het teeltproces worden opgenomen. “We ondersteunen jonge telers zoveel mogelijk bij hun biologische teelt. Dit doen wij onder andere door hun premies te betalen. We proberen hen te motiveren om lekker aan de slag te gaan en hen vast te houden,” legt Roger uit. “Sommige van de telers zijn aangenaam verrast om te zien dat hun kleine opbrengst hier en vooral lokaal wordt verwerkt.”

Het bedrijf heeft op de International Food Industry Exhibition twee jaar op rij innovatieprijzen in de wacht gesleept.

Bron: hebdo-ardeche.fr


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven