Gratis biologische gember voor Kipepeo-klanten

"Gehoopt effect van eerlijke handel komt daadwerkelijk bij de telers terecht"

Kipepeo bio & fair GmbH, importeur van rijp tropisch fruit, zet zich sinds meer dan twintig jaar in voor de eerlijke handel in tropisch fruit. In februari heeft de Oegandese fairtrade handelspartner van Kipepeo de importeur met een buitengewone actie benaderd.

Terwijl de economie in Oeganda sterk lijdt onder de strikte lockdownmaatregelen van de regering, gaat het naar verhouding goed met de kleine telers, aangezien de Kipepeo-export van vers fruit doorlopend overeind is gebleven. Als bedankje aan Kipepeo en haar klanten heeft de partner besloten een bijzonder 'cadeau' terug te geven.

Vrachtkosten en distributie
"In tijden van corona is een sterk immuunsysteem belangrijk. Daarom heeft onze Oegandese partner besloten iets van hun 'gezonde schatten' weg te geven en de Kipepeo-klanten in totaal een ton gember te schenken! Dat is een groot gebaar, waar Kipepeo graag aan bij wil dragen. Daarom heeft Kipepeo voor deze actie de vrachtkosten en de distributie in Duitsland op zich genomen", vertelt Sven Ziegler van Kipepeo bij navraag.

De verse bio-gember werd in februari in netten van 250 gram uitgeleverd aan de klanten van Kipepeo. Aan de netten zat een briefje meteen dankwoord uit Oeganda bevestigd. De Kipepeo-klanten wederom hebben de 4000 netten met gember aan hun medewerkers en klanten doorgegeven. In veel biowinkels werden daarom de netten met gember aan de consumenten uitgedeeld.

Gehoopt effect van de eerlijke handel
"Deze actie van dankbaarheid uit Oeganda is er een mooi bewijs van dat de kleine telers participeren aan de handel met Kipepeo-fruit en het gehoopte effect van de eerlijke handel ook daadwerkelijk bij de telers terechtkomt! Het is mooi om te zien dat het voor de kleine telers daadwerkelijk loont als er in Duitsland Kipepeo ananassen, appelbananen, avocado's of andere producten gekocht worden", zegt Sven tot slot.Voor meer informatie:
Kipepeo bio & fair GmbH
Sven Ziegler
Max-Planck-Strasse 15
D-72639 Neuffen
Tel: +49 (0)7025 - 840-515
Fax: +49 (0)7025 - 840-516
E-mail: sven.ziegler@kipepeo.com 
Web: www.kipepeo.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven