In 2040 zullen drones de voornaamste bezorgoptie in Engeland zijn

In 2040 kunnen drones naar verwachting een derde van de bezorging van pakketten op dezelfde dag voor hun rekening nemen. Hoewel bezorgdheid over veiligheid en privacy de Engelse markt voor drones nog steeds belemmert, zijn er steeds meer aanwijzingen dat de technologie in de nabije toekomst miljarden waard zal zijn voor de nationale economie.

Uit recent onderzoek blijkt dat het luchtruim boven Groot-Brittannië er tegen 2030 heel anders zal uitzien. Tegen die tijd zal er naar schatting een sterk gecoördineerde zwerm van meer dan 76.000 geavanceerde drones zijn, die allerlei taken uitvoeren. De handel die hierdoor mogelijk wordt, kan het Britse BBP met 21 miljard pond (24,3 mld euro) doen toenemen.

Volgens een nieuw rapport van LEK Consulting kan de snelle expansie van de dronemarkt tegen 2040 een groot deel van de markt voor pakketbezorging voor zijn rekening nemen. Het precieze marktaandeel zal afhangen van de manier waarop de vervoerder zijn netwerk configureert en van de vergelijkbare kosten van het vervoer van goederen over de weg. Op basis van deze afweging zullen drones tegen het einde van het volgende decennium goed zijn voor meer dan 30% van de pakketleveringen.

LEK gaf wel toe dat het onwaarschijnlijk is dat drones het traditionele vrachtvervoer zullen vervangen, maar aangezien toeleveringsketens hun bedrijfsvoering willen transformeren na de pandemie, zullen ze bestaande logistieke systemen aanvullen en zo files op de weg verminderen.

Bron: consultancy.uk
Foto: Dreamstime.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven