Vietnam levert zoete aardappelen van goede kwaliteit

Het district Chau Thanh in de provincie Dong Thap heeft zijn teelt van zoete aardappelen van hoge kwaliteit voor de export uitgebreid en heeft verwerkte zoete aardappelproducten ontwikkeld die voldoen aan de normen van het OCOP-programma (One Commune - One Product) van het land.

Het Mekong Deltadistrict, de grootste teler van zoete aardappelen in de provincie, heeft teeltmodellen ontwikkeld overeenkomstig de normen voor goede tuinbouwpraktijken (GAP). In juni vorig jaar introduceerde het tuinbouwservicecentrum van het district een model om de teeltkosten voor 42 telers in Tan Phu Commune te verlagen. De telers, die in totaal 50 ha zoete aardappelen verbouwden, kregen instructies over de juiste technieken die helpen het gebruik van inputmateriaal te verminderen en de opbrengst en kwaliteit te verhogen. De opgeleide telers passen bioveiligheid toe bij de keuze van kwaliteitszaden, de voorbereiding van de grond voor de teelt en de preventie en bestrijding van plagen.

In het district Chau Thanh wordt er op meer dan 3.400 ha zoete aardappelen geteeld, goed voor 98% van het totale zoete aardappelareaal in de provincie. De telers in Chau Thanh hebben verschillende zoete aardappelvariëteiten, waarbij de Japanse paarsvlezige zoete aardappelvariëteit voornamelijk wordt geteeld. De zoete aardappelen uit deze provincie worden meestal vers verkocht en geëxporteerd naar landen als Cambodja en China.

Bron: en.vietnamplus.vn
Foto: Dreamstime.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven