Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Ruud Kester, Lyna Trade;

"Vlotte avocadoverkoop hebben we komende maanden hard nodig om alles verkocht te krijgen"

Tholen - Het Keniaanse en Peruaanse avocadoseizoen is net van start gegaan en ook Colombia staat op punt van beginnen. "Op het moment is er sprake van een een goede vraag. Prijzen liggen op een hoog niveau tussen de 10 en 13 euro. Momenteel vraagt Peru hoge prijzen, ook vanwege de goede prijzen die China betaalt voor de Peruaanse avocado's. Nu is er nog niet veel handel beschikbaar, maar dat zal de komende maand aanzienlijk gaan toenemen", verwacht Ruud Kester, die met zijn agentschap Lyna Trade telers en importeurs met elkaar verbindt. Hij verwacht de komende weken een vlotte afzet van avocado's. "Maar dat zullen we ook hard nodig hebben. Er gaan dit jaar grote volumes uit Peru komen. Vanaf volgende week zullen we wekelijks meer product deze kant op zien komen", aldus Ruud.

"Er zijn veel opkomende landen in de avocadoteelt. Denk alleen maar aan Tanzania, Colombia, maar ook Guatemala. Ook in Afrika zie je dat bijvoorbeeld Keniaanse telers na moeizame jaren in de koffie vrij abrupt overstappen op de avocadoteelt. Dat gaat er onherroepelijk toe leiden dat de markt vaker verzadigd is. De avocado is een vrij duur product om te telen en hoe meer spelers, hoe eerder er paniek ontstaat. Veel telers kijken naar de potentie van China, maar niemand heeft de garantie dat de huidige groei daar door gaat zetten en bovendien staat de lokale Chinese productie ook niet stil", zegt Ruud. Hij is tevreden over de start die hij gemaakt heeft met Lyna Trade. "Aan het begin van het jaar was er meteen een tekort aan avocado's. Toen is het balletje gaan rollen en de vooruitzichten zien er goed uit. Zo hebben we nu vanuit Peru een programma voor het hele seizoen met China afgesproken en we zijn in gesprek om dit te verlengen met Chileense en Zuid-Afrikaanse Lamb Hass-avocado's."

Voor meer informatie:
Ruud Kester
Lyna Trade
T: +31 (0)646 093 566
ruud@lyna-trade.com
www.lynatrade.nl