Nieuwe persluchtoplossing voor bonensorteerlijn in Polen

ELGi Compressors Europe heeft vorige week bekendgemaakt dat Fasolex, bonen-, fruit- en groenteproducent uit Polen, een persluchtsysteem van ELGi heeft geïnstalleerd om de bonensorteerlijn aan te drijven van zijn nieuwe fabriek in het Poolse Sahryń. De door ELGi  persluchtsysteem aangedreven sorteerlijn verwijdert de beschadigde bonen.

ELGi leverde aan Fasolex een gebruiksklare oplossing met de compressoren EG18 VFD (Variable Frequency Drive) en EG22, en was ook verantwoordelijk voor het opzetten en installeren van de volledige compressorruimte met een koeldroger, buffertank, olie-waterafscheider en ventilatie.

“Al bijna dertig jaar verwerken, sorteren en bereiden we bonen met een focus op kwaliteit. Voor onze groeiplannen kozen we ELGi als partner vanwege hun vermogen om ons een complete gebruiksklare oplossing te bieden met een robuuste compressor, terwijl de efficiëntie en betrouwbaarheid worden verbeterd en de operationele kosten worden verlaagd,” aldus Andrzej Jasiak, eigenaar van Fasolex. “We vertrouwen op het persluchtsysteem om te voldoen aan onze  kwaliteitsnormen en om tegemoet te komen aan de groeiende Europese vraag. De oplossing van ELGi biedt ons een zorgeloos comfort, waardoor we ons kunnen blijven concentreren op het leveren van producten van hoge kwaliteit.”

“We hebben meer dan 60 jaar ervaring in innovatie en zijn er trots op dat we aan de behoeften van onze klanten kunnen voldoen met uitgebreide, ultramoderne persluchtoplossingen”, aldus Arkadiusz Wrzyszcz, regiomanager voor Oost-Europa bij ELGi.

"Het robuuste ontwerp van de compressoren van de EG-serie maakt het gebruik mogelijk bij zowel extreem koude en warme temperaturen als bij extreem droge en vochtige omstandigheden, wat leidt tot een hogere betrouwbaarheid van het persluchtsysteem. ELGi's zeer efficiënte compressorblokken zijn uitgerust met intern ontwikkelde η-V-profielrotoren, met een combinatie van 4 en 5 lobben, en zijn ontworpen om te draaien bij lage rotorsnelheden. Dit unieke ontwerp vermindert drukverliezen en in combinatie met de OSBIC (Oil Separation by Impact and Centrifugal action), zorgt de 3-stappenscheiding voor de beste energie-efficiëntie in zijn klasse", aldus ELGi. 

Dankzij de lage bedrijfssnelheden die verder worden verbeterd door de operationele Variable Frequency Drive (VFD), kan de compressor zich aanpassen aan de veranderingen in de vraag en de luchtstroom optimaliseren, waardoor energiekosten worden bespaard. Deze EG-compressoren draaien erg stil, waardoor Fasolex de compressor dicht bij de sorteerlijn en de medewerkers kan laten draaien.

De EG-serie wordt ondersteund door het garantieprogramma van ELGi zonder beperking van het aantal draaiuren en wordt geleverd met 10 jaar garantie op het compressorblok, 5 jaar garantie op het compressorpakket, 3 jaar op de VFD en 1 jaar op elektrische, rubberen en plastic onderdelen.

Voor meer informatie:
Jennifer Gerold
ELGi
+32 496 28 09 38
jennifer.gerold@elgi.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven