Complete weeg-, vul- en verpakkingslijn in IJsland geplaatst

Dit is een complete oplossing voor het leveren van perfect verpakte AGF, met optimaal behoud van alle producteigenschappen. We hebben het over de weeg-, vul- en verpakkingslijn van de Italiaanse fabrikant GNA, die is gevestigd in Ozzano dell'Emilia, in de provincie Bologna. Deze lijn werd recent in IJsland geïnstalleerd. 

De oplossing is geschikt voor diverse producten en dan met name sla, baby leaf en gesneden AGF. Met deze lijn kunnen zelfs de meest kwetsbare producten op een nauwkeurige en zachte manier worden verwerkt. De lijn is modulair en aanpasbaar en kan naar behoefte worden uitgebreid met accessoires en overige machines. 

 

GNA benadrukt dat de enorme veelzijdigheid de grote kracht achter deze lijn is, waardoor deze beantwoordt aan de meest uiteenlopende eisen van klanten. Daarnaast is de lijn uiterst compact en eenvoudig te reinigen en levert zij goede prestaties zelfs bij de verwerking van moeilijke producten. De lay-out kan aan de beschikbare ruimte worden aangepast en de lijn kan ook worden gebruikt in combinatie met verticale zakkenvulmachines. "De V80S is biedt vele voordelen omdat hij eenvoudig schoon te maken en gebruiksvriendelijk is."

"Deze complete lijn vloeit voort uit soortgelijke systemen die al eerder werden geïnstalleerd," zo laat GNA weten. De lijn werd aangepast aan de wensen van de eindgebruiker in IJsland en eind oktober geïnstalleerd. Na een opstartperiode wordt de lijn inmiddels dagelijks gebruikt."

Magnus Sigurdsson van Multivac, de distributeur die de complete weeg-, vul- en verpakkingslijn van GNA leverde: "Het werken met slechts één lijn levert een aanzienlijke kostenbesparing op en dat was het doel van onze klant. We maakten vorig jaar tijdens Fruit Logistica kennis met de oplossingen van GNA. De eindgebruiker is zeer tevreden over de lijn."

 

 

Werkwijze
De lijn begint met een sorteerband voor de sortering en controle van de producten, gevolgd door een opvoerband die het product naar de weegmachine brengt. De 14-kops multihead-weger garandeert optimale nauwkeurigheid. De volgende stap is de ontnester, die de lege schalen gereed zet om gevuld te worden. 

De achthoekige vulcarrousel van de V80S staat garant voor een nauwkeurig vulresultaat. Een bufferband verplaatst de punnets vervolgens naar de flowpack-machine. Een automatisch synchronisatie-apparaat bepaalt de juiste invoer van de punnets in de machine en garandeert een zachte en efficiënte verwerking. Tot slot is er de horizontale flowpackmachine. 

Dankzij de introductie van de Bypass-band kan deze lijn ook aangepast worden aan een verticale verpakkingsmachine, zoals de AV650.  

Voor meer informatie: 
GNA s.r.l.
Via Progresso, 15 - z.i. Ponte Rizzoli
40064 Ozzano dell'Emilia (BO) - Italy
Phone: +39 051 799226
Fax: +39 051 796962
info@gnasrl.com
www.gnasrl.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven