Daniel Verweij (VerDi Import): "Goede vraag van groothandels, export en binnenlandse aardappelhandelaren"

Aardappelimportseizoen afgetrapt met Marokkaanse Nicola's

Tholen - Bij VerDi Import arriveerden begin deze maand de eerste Nicola-aardappelen uit Marokko. "Ze zijn op tijd begonnen en gearriveerd. De teelt is goed verlopen en de aanvoer zit er gelijk goed in, met goede volumes, voornamelijk van de middelmaten", vertelt Daniel Verweij. Hoewel VerDi door de loop der jaren de omslag heeft gemaakt naar de  fruitimport, is het haar roots nooit vergeten en is het bedrijf de import van aardappelen altijd trouw gebleven. Daniel vertegenwoordigt de vierde generatie Verweij, die zich bezighoudt met deze tak van sport.

"Men is toe aan nieuwe aardappelen en met de Marokkaanse Nicola's wordt de aftrap voor het nieuwe seizoen gegeven. Onze vaste klanten weten ons dan ook altijd direct te vinden. We blijven die aardappelnaam hebben. Wanneer de eerste Nicola-aardappelen arriveren, zijn die klanten meteen van de partij. Dat geldt overigens zowel voor klanten op de groothandelsmarkt, exportklanten, als de Nederlandse aardappelhandelaar", vertelt Daniel.

De exportklanten voor de importaardappelen zitten hoofdzakelijk in Oost-Europa. Duitsland, de Baltische Staten, maar vooral Polen zijn goede afnemers. Hoewel er ook importaardappelen uit landen als Egypte en Israël op de markt zijn, blijven de Marokkaanse Nicola's volgens Daniel bij de kenners toch favoriet. "Egypte is een grote concurrent op Duitsland en Polen, maar heeft niet de kwaliteit en verse uitstraling die Marokko levert. Deze aardappelen hebben porem!"

De aardappelen worden in de bekende 15 kilo-verpakking rechtstreeks in koelcontainers geïmporteerd. Traditioneel loopt het seizoen ongeveer tot Koningsdag. VerDi maakt het pakket importaardappelen compleet met Spaanse Doré's, Galatine kriel en Alpha's uit Malta.

Voor meer informatie:
Daniel Verweij
VerDi Import
Tel: +31 180 618 811
daniel@verdiimport.nl 
www.verdiimport.nl


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven