Uwe Sakowski, Josef Stapf Großmarkt:

"Na een korte pauze heeft de vraag naar citrus zich hersteld"

Na een week van lenteachtige temperaturen heeft de winter Duitsland weer ingehaald en de vraag naar citrusvruchten blijft navenant hoog. "Vanwege de warmere temperaturen hadden we een beetje een dip in citrus, maar nu is het weer koud genoeg en heeft de vraag zich hersteld," zegt Uwe Sakowski, directeur van Josef Stapf Großmarkt.

Uwe Sakowski

Josef Stapf heeft momenteel Spaanse en Siciliaanse sinaasappelen in de aanbieding: "Op dit moment zijn er vooral Tarocco en Moro uit Sicilië, maar ook Sanguinello en gewone sinaasappelen uit Spanje. Maar uiteindelijk spelen zowel kleur als oorsprong een minder grote rol dan een onbehandelde schil. De voorkeur voor onbehandeld fruit dat geschikt is voor zowel consumptie als verdere verwerking groeit duidelijk bij onze klanten."

Rechts: Mandalate

Wat de prijs betreft, ligt deze bij citrus van Italiaanse oorsprong gemiddeld 25-30% hoger dan de Spaanse. "Vooral bij bloedsinaasappelen zijn de mensen bereid een hogere prijs te betalen. Voor gewone sinaasappelen daarentegen is de kwaliteit van het citrus uit de regio Valencia zo goed dat zij de voorkeur hebben van de klant."

Siciliaanse Tacles (Tarocco clementines)

Tarocco sinaasappelen met blad

Tarocco Rosso

Ook clementines blijven goed aanslaan. "We zijn nu toegekomen aan Orri's en Tango's uit Israël en Spanje. Vooral de Israëlische Orri clementines winnen aan marktaandeel. Siciliaanse tacles (Tarocco clementines) zijn een alternatief voor de gevestigde rassen." Wat de prijs betreft, zijn clementines stabiel, zegt Josef: "Aangezien Tango en Orri licentiesoorten zijn, is er minder prijsschommeling op de markt, dus traditioneel is deze tijd van het seizoen zeer evenwichtig."

Rechts: Siciliaanse sinaasappelen van de variëteit New Hall

Voor meer informatie:
Uwe Sakowski
Josef Stapf Großmarkt GmbH
Frischezentrum Frankfurt
Josef-Eicher-Straße 10
Brieffach 089
60437 Frankfurt am Main, Duitsland
+49 6940 0502 200
office@josef-stapf.de


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven