Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

"Indiaas mangoseizoen is begonnen en markt is goed"

In India is deze maand het seizoen van twee mangorassen begonnen, dat van een derde ras zal begin april aanvangen. De vraag is stabiel voor deze fase van het seizoen ondanks dat de prijzen nog steeds niet terug zijn op het niveau van voor de pandemie. De mango's zijn echter wel goedkoper dan vorig seizoen ondanks de hogere vrachttarieven. 

Himant Chavda, directeur van het Indiase exportbedrijf Krish International, vertelt dat het mangoseizoen net is begonnen. "Ons bedrijf exporteert drie rassen: Baiganpalli, ofwel Badami, Kesar en Aphonso. De seizoenen van onze Alphonso- en Baiganpalli-mango's zijn al begonnen en dat van de Kesar-mango gaat in de eerste week van april van start. Nu het mangoseizoen op stoom begint te komen, is er veel werk te verzetten. De kwaliteit van de mango's is goed evenals de respons van de markt. We hebben goede vooruitzichten voor het seizoen en het aantal orders is verdubbeld ten opzichte van vorig jaar."

"Hoewel het alweer een jaar geleden is dan de pandemie uitbrak, zijn de logistieke kosten nog steeds niet terug op het normale niveau," vertelt Chavda. "Dit seizoen kent ook de nodige uitdagingen, met name op het gebied van de logistiek. Aangezien het verladen van fruit momenteel een zeer dure aangelegenheid is, hangt aan het fruit ook een hoger prijskaartje. De vraag is echter goed. Zowel de Baiganpalli- als Alphonse-mango's zijn al op de markt en de vraag is sterk in Europa, Canada en de Golfstaten. Deze landen zijn naast de Verenigde Staten onze belangrijkste exportmarkten."

De hogere vrachttarieven hebben ertoe geleid dat de prijzen hoger zijn dan twee jaar geleden. Chavda bedrukt echter wel dat de prijzen lager zijn dan vorig jaar. "De prijzen liggen iets lager dan vorig seizoen maar zijn nog niet terug op het niveau van voor de pandemie. Dit heeft voornamelijk te maken met de hogere kosten voor verlading. We hopen echter dat deze gedaald zullen zijn tegen de tijd dat onze mango's in de eerste week van april op de markt komen. Ons mangoseizoen bereikt dan haar piek en we hopen op een goed jaar. We hadden al een prima start dankzij de hoge kwaliteit en de goede marktrespons," zegt hij tot slot. 

 

Voor meer informatie: 
Himant Chavda
Krish International
Tel: +917878119473
Email: hemantchavda_1@yahoo.co.in 
www.barhidatesindia.com 

Publicatiedatum: