Egyptisch sinaasappelseizoen is in volle gang

"We verwachten een exportgroei van 40% ten opzichte van vorig seizoen"

De vraag naar Egyptische sinaasappelen is sterk nu de seizoenen van concurrerende landen aflopen of geraakt worden door slechte weersomstandigheden. Dit heeft Egypte toegang tot nieuwe markten verschaft en de export zal dit seizoen naar verwachting dan ook met 40% toenemen ten opzichte van vorig jaar.

Volgens Abdullah ElRehiewy, directeur van het Egyptische exportbedrijf Royal Foods for Export, handelt het bedrijf al sinds haar oprichting in sinaasappelen. "Sinaasappelen zijn terug te vinden in het logo van ons bedrijf, zij zijn onze 'oogappeltjes'. Sinds de oprichting van ons bedrijf in 2006 bieden wij sinaasappelen aan en de laatste jaren is Egypte uitgegroeid tot één van 's werelds meest toonaangevende sinaasappelproducenten. Dit heeft veel werk en investeringen in technologie, logistiek en marketing gekost. We zijn hier enorm trots op en we zullen hard blijven werken om deze leidende positie van Egypte veilig te stellen."

Momenteel is in Egypte het sinaasappelseizoen in volle gang en ElRehiewy zegt dat de vraag 'door het dak gaat' dit seizoen. "De vraag naar Valencia's is op dit moment uitstekend. We zijn begonnen met de export naar nieuwe markten, waaronder de Golfstaten, Europa, China en een aantal andere bestemmingen in het Verre Oosten. We kunnen de vele e-mails die we dagelijks ontvangen nauwelijks verwerken. We hebben daarom een manager uit het buitenland ingehuurd om ons hiermee te helpen. Tot nu toe hebben we een fantastisch seizoen achter de rug en dit heeft allemaal te maken met de internationale situatie. Ik ben enorm blij maar als directeur kan ik natuurlijk nooit 100% tevreden zijn."

ElRehiewy verwacht dat de export van zijn bedrijf dit jaar fors zal groeien. "Voor dit seizoen reken ik op een groei van 40% ten opzichte van vorig seizoen. Problemen met het weer hebben ertoe geleid dat de productie in concurrerende landen lager is en dan is er ook nog de pandemie. De vraag naar Egyptische sinaasappelen is hierdoor enorm gestegen. We exporteren alle rassen die goed gedijen in Egypte en op exportmarkten is Valencia onze bestseller. De rest van het seizoen verwachten we tekorten aan product in verschillende landen en een late oogst in andere landen. Dit alles zal resulteren in een ongekende vraag naar Egyptische sinaasappelen. Let maar op. Ik kijk er alvast naar uit," zegt hij tot slot. 

 

Voor meer informatie: 
Abdullah ElRehiewy
Royal Foods for Export, Cairo
Tel: +20 111 120 1208
Email: info@royalfoods.co 
www.royalfoods.co 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven