Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Marcel van Rooijen, Trofi:

"Mango's worden het hele jaar al goed opgenomen door de retail"

Tholen - De mangomarkt zit momenteel in een positieve flow. "Het hele jaar al worden de mango's erg snel opgenomen door de markt. Met name bij de Duitse retail zijn de mango's enorm in trek. De laatste maand zijn er nogal wat acties geweest bij de supermarkten, dus dat heeft zeker ook meegeholpen", vertelt Marcel van Rooijen van Trofi.

"Vanuit Peru loopt het seizoen vanuit Piura op zijn eind en komt Casma, het laatste productiegebied van Peru, aan de markt. De volumes uit Peru zijn nagenoeg gelijk aan vorig jaar, wel zijn de volumes wat later binnengekomen dan vorig jaar. De verkoop is vlot verlopen, wel hebben we dit seizoen met veel vertragingen te maken. De beschikbaarheid van containers is niet groot en met de vertragingen die er geweest zijn vanuit Midden- en Zuid-Amerika kun je er toch gemiddeld wel drie tot vijf dagen per container bij optellen", vertelt Marcel.

"De prijs maakt inmiddels een opgaande lijn en dat is nodig ook, want bij het fruit uit Casma heb je nou eenmaal met een hogere kostprijs te maken. Inmiddels starten we ook een klein programma met Keitt uit Braziliƫ op en zal ook het seizoen van de Palmer-mango's met twee weken beginnen. Ook kwalitatief loopt het seizoen prima, we hebben weinig problemen met het rijpen van het fruit. Het voordeel is dat door de vlotte verkoop aan het einde van de week elke keer het koelhuis weer leeg is, dan kun je alleen maar positief zijn", besluit de importeur.

Voor meer informatie:
Marcel van Rooijen
Trofi
Harnaschdreef 10
2635 BT Den Hoorn
T:+31 (0) 180 330825
marcel_van_rooijen@trofi.nl 
www.trofi.nl