Pierre Roux: "100% raw noten van single origin"

Zuid-Afrikaanse bio-pecannoten via Nederland de rest van Europa in

Tholen - Gelegen aan de oever van de Oranjerivier in Zuid-Afrika teelt Roux Pecans biologische pecannoten. Om in te spelen op de Brexit en de gevolgen daarvan voor de export naar Europa, heeft Roux Pecans een BV in Rotterdam opgericht.

Familiebedrijf
Roux Pecans is een echt familiebedrijf. Het bedrijf is opgericht door Chris Roux. Zijn zoons Bob en Pierre zijn werkzaam voor Roux Pecans. "Wij verkopen onze pecannoten graag aan iedereen die graag een kwaliteitsproduct aan wil schaffen. We zijn overtuigd van de kwaliteit, onder meer omdat we 100% raw noten leveren. In veel landen worden de noten op 180 graden verwarmd in een oven. Onnodig naar onze mening. Wij verwarmen ze maximaal tot 45 graden, waardoor de voedingsstoffen bewaard blijven", vertelt Pierre Roux.

'Single origin'
Bij Roux zijn ook biologische macadamianoten verkrijgbaar. "Deze macadamianoten nemen we van één teler af. Dat is een bewuste keuze. Wij staan voor 'single origin' en traceerbaarheid is heel belangrijk." De noten zijn in pallets, containers en per doos beschikbaar. Ze worden vanuit het magazijn in Bodegraven, waar de voorraad van Roux Pecans is opgeslagen, verder vervoerd. 

Historie
De opa van Bob en Pierre was schapenhouder en ging daarna racepaarden fokken. Eind jaren vijftig had hij de beschikking over zo'n 200 hectare land naast de Oranjerivier en besloot daarom uit te gaan zoeken wat ze daar konden gaan telen. Deze rivier is de levensader voor een heel groot gebied in Zuid-Afrika. Hier worden bijvoorbeeld veel druiven geteeld. Een vriend van de familie vertelde dat het de ideale plek zou zijn voor de teelt van pecannoten. "Dit bleek waar te zijn: het gaat om een diepe zandbodem en het klimaat is perfect voor de pecannoot. Verder profiteren de bomen van de extreem hoge temperaturen in de zomer en is de nachtvorst in de winter essentieel voor het welzijn van de bomen", vertelde Bob in een eerder Biojournaal-artikel.

In 1996 is besloten om naar biologisch om te schakelen en zo de natuur zijn werk te laten doen. "Want als het in onze regio nog niet zou renderen om de natuur zijn werk te laten doen, waar zou dat dan wel kunnen? Water is het belangrijkst voor de teelt en daarvan hebben we op deze locatie meer dan genoeg", aldus Bob. Deze omschakeling bleek een goede zet, benadrukt Pierre. "De bio-certificering maakt de noten extra interessant voor de handelaren."

Voor meer informatie:
Pierre Roux
Roux Pecans
sales@rouxpecans.com   
www.rouxpecans.com 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven