Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Waddengoud keurmerk voor zilte wortelen en aardappelen

Vandaag heeft Marc van Rijsselberghe het Waddengoud Keurmerk uitgereikt aan Texels Specials voor de Zilte Waddenaardappelen en -wortelen. Aanwezig waren Wim Jansen en Henk en Joost Broekman.

“Texels Specials slaat samen met Waddenwier de handen ineen om de verziltingsproblematiek op een smakelijke manier op en boven tafel te krijgen." Aldus Marc van Rijsselberghe.

Het keurmerk Waddengoud
Waddengoud is het keurmerk voor producten en diensten uit het Waddengebied en geeft de garantie dat de producten uit dit gebied afkomstig zijn en op een duurzame wijze zijn gemaakt. De voornaamste eisen zijn:

1. Grondstoffen uit het Waddengebied;
2. Duurzaamheid tijdens het produceren en verwerken;
3. In het Waddengebied verwerkt.

Zilte aardappelen en wortelen bemest met biologisch zeewier-extract
Waddenwier heeft een zeewier biostimulant ontwikkeld om aardappelen en wortelen mee te bemesten en te helpen groeien onder zilte omstandigheden. Deze duurzame en milieuvriendelijke manier van bemesten verbetert niet alleen de smaak, maar laat de aardappelen en wortelen ook gezonder en met meer spoorelement groeien.

Lieke Stöver (Waddenwier): “Door de bemesting met zeewier kwamen we op het idee om de zilte groenten te combineren met een zakje Truffelwier, één van onze smaakmakers. Dat is gedroogd zeewier met een truffel-achtige smaak, waardoor de bereide groenten nóg
lekkerder gaan smaken."

In de schappen
De zilte aardappelen en wortelen van Texels Special zijn samen met een zakje Truffelwier nu verkrijgbaar op www.zeewiervantexel.nl. Een gezonde en smaakvolle keuze voor de milieubewuste consument.

Een bijdrage aan de wereldwijde voedselzekerheid
Een deel van de opbrengst van een zak aardappelen of wortelen gaat naar begeleiding, onderzoek en kennisoverdracht om  ontwikkelingslanden te ondersteunen bij een optimale teelt van groenten onder zilte omstandigheden. Dankzij zilte landbouw kan men gezinnen voeden en een toekomst opbouwen. Niet alleen voor deze generatie, maar ook voor generaties die volgen.

 

Publicatiedatum: