Tjerk Nagel, Konaxx Onions:

"Egypte spint garen bij goklust Nederlandse uientelers"

Tholen - De situatie in de Nederlandse uienhandel is momenteel niet eenvoudig, constateert Tjerk Nagel van Konaxx Onions  "We hebben natuurlijk een ontzettend goed voorseizoen gehad. De sky was the limit. Iedereen die voor partijen geleverd in het voorjaar geen kwartje voor de uien wilde betalen, begreep de handel niet, zo werd van telerskant geredeneerd. Maar inmiddels zitten veel sorteerders en exporteurs met de gebakken peren, ofwel te dure uien."

"Het valt me op dat iedereen hier ook vrij open over is. We hebben nu echt te maken met de situatie dat Egypte garen spint bij de goklust van de Nederlandse telers. Ook wij hadden vraag voor leveringen vanuit Centraal- en Zuid-Europa, maar wij hadden te maken met beursprijzen van een niveau van 22-23 cent. Dat leidde er toe dat we te duur waren en daar heeft Egypte logischerwijs op ingespeeld. Klanten hebben veel Egyptische uien gekocht en die komen voorlopig niet zomaar terug. Overigens geldt dat ook voor Afrikaanse bestemmingen."

"Bij de voorraad heb ik altijd het gevoel gehad dat die wat groter is geweest dan vermeld. Dat is op zich geen probleem, als je maar stemming hebt op de markt, maar nu zijn de exportcijfers maar heel matig. De kwaliteit van de uien varieert van zeer matig tot goed. Maar laten we eerlijk zijn, bij stemming wordt de kwaliteit ook anders beoordeeld dan als je te maken hebt met een trage markt. Maar ik wil niet pessimistisch afsluiten. Het zijn en blijven uien en die kunnen alle kanten op, dat hebben we vaker gezien. Moedig voorwaarts!"

Voor meer informatie:
Tjerk Nagel
Konaxx Onions
Kadal 32
9079 KW Sint Jacobiparochie
Tel: +31 (0)518 49 12 55
info@konaxx.nl   
www.konaxx.nl


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven