Het Packhuys plaatst drie topseal-lijnen bij VGK Cool Logistics

Tholen – Begin dit jaar is VGK Cool Logistics verhuisd naar een nieuw pand in Ridderkerk. “Een groter, nieuwer en moderner pand met het oog op de toekomst”, vertelt Etienne Vennink. “We zijn dik tevreden. In het begin heb je altijd wat kinderziektes, maar na een week waren die allemaal onder controle. Het nieuwe pand heeft plaats voor 7.000 pallets, verdeeld over verschillende temperaturen. Naast alle logistieke handelingen bieden we ook verpakkingsactiviteiten aan. We om- en verpakken naar wens van onze klanten. Voor het verpakken van overzeese druiven hebben we recent drie topseal-lijnen aangeschaft van Het Packhuys.”

“Om onze specifieke wensen te bespreken zijn we met Het Packhuys om de tafel gaan zitten. We wilden een praktische lijn, zo compact mogelijk, maar met genoeg ruimte om coronaproof te kunnen werken”, zegt Etienne. “Het is echt maatwerk geworden”, vult Jan Molenaar van Het Packhuys aan. “Alles moest in een vrij kort tijdsbestek, dat was een grote uitdaging, maar uiteindelijk zijn we samen tot een mooi resultaat gekomen.” Alle drie de lijnen zijn inmiddels volop in productie en volgens Etienne lopen alle drie de lijnen super goed.

Voor het verpakken van de druiven heeft VGK gekozen voor een topseal-machine. “Met een topseal-verpakking kunnen we heel wat plastic besparen ten opzichte van clamshell-verpakkingen. Tevens is het topsealen een perfecte manier om de kwaliteit te bekijken”, legt Etienne uit. “Eigenlijk is de topseal-lijn een compleet systeem”, laat Jan weten. “Naast het opzetten van de punnets, wordt ook de lege doos getransporteerd. De schalen met druiven komen aan in dozen, de schalen worden uit de doos gehaald en op de aanvoerband richting de topseal-machine gezet. De lege doos wordt naar het einde van band getransporteerd waar de gesealde schalen weer in de doos geplaatst kunnen worden. Voor het B-product is er een separate band die de schalen naar een draaitafel transporteert. Op deze manier is het mogelijk om heel efficiënt te kunnen werken.”

“Eén van de voornaamste redenen dat we gekozen hebben om samen te werken met Het Packhuys is de connectie die je met iemand hebt. Als het gevoel goed is en je vertrouwt iemand, dan is voor ons de keuze gemaakt. Tevens biedt Het Packhuys zeer goede service, zijn ze flexibel en hebben ze heel snel geschakeld. Aan al onze wensen is voldaan en daar zijn we heel dankbaar voor. Op deze manier kunnen wij verder met het ontzorgen van onze partners”, besluit Etienne.

Voor meer informatie:
Etienne Vennink
VGK Cool Logistics
Selderijweg 90 B
2988 DG Ridderkerk
+31(0)6 30 273 510
etienne@vgkcoollogistics.nl   
www.vgkcoollogistics.com 

Jan Molenaar
Het Packhuys
Vang 19
4661 TX Halsteren
+31(0)6-53 54 55 76
jan@het-packhuys.com    
www.het-packhuys.com   


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven