Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Mohamed Elkhtib, Zamel:

"Tot mei komt 90% van de sinaasappelexport uit Egypte"

Het Egyptische Valencia-seizoen is echt op stoom gekomen, volgens een exporteur. Nu ook Spanje en India hun sinaasappelen uit Egypte importeren, zijn zowel de vraag als de prijzen voor de Valencia's gestegen. De volumes zijn solide, met ongeveer 30% meer export in vergelijking met vorig jaar.

Volgens Mohamed Elkhtib, exportmanager voor de Egyptische exporteur van versproducten Zamel, is de situatie van de Egyptische Valencia's ten goede veranderd: "De vraag naar Egyptische Valencia's is veranderd in vergelijking met twee maanden geleden. De vraag is nu hoog, omdat de kwaliteit in Egypte op dit moment goed is. Bovendien beginnen India en China hun import hoofdzakelijk begin maart, zodat onze export naar deze gebieden nu in volle gang is. Ook de vraag vanuit Europa is op dit moment hoger, aangezien Spanje zijn seizoen al heeft afgesloten."

De komende weken worden grote hoeveelheden verwacht in China, Rusland en landen in het Midden-Oosten, legt Elkhtib uit. "In vergelijking met het begin van het seizoen zien we tegenwoordig nieuwe kopers opduiken. Spanje, Marokko en Rusland hebben hun import na hun lockdowns weer hervat en zowel China als het Midden-Oosten importeren grote hoeveelheden Valencia's uit Egypte. De hoeveelheden zijn al vrij hoog, want we hebben onze export al met 30% verhoogd ten opzichte van vorig jaar."

Aangezien de sinaasappelseizoenen van de concurrentie op hun einde lopen en de vraag vrij groot is, komt dat de prijs ten goede. "Naarmate de vraag is gestegen, zijn ook de prijzen gestegen. Deze zal nog verder stijgen zodra de Ramadan aanbreekt. Ook in die periode is de vraag naar sinaasappelsap meestal een stuk hoger. Mijn verwachtingen voor de rest van het seizoen zijn positief, aangezien er momenteel nauwelijks concurrentie uit het buitenland is, nu Spanje zijn seizoen heeft beƫindigd en Valencia's uit Egypte importeert. Marokko is ook aan het einde van het seizoen, terwijl de Zuid-Afrikanen nog een maand hebben voordat hun nieuwe Navelseizoen begint; dat fruit zal pas over twee maanden op de markten komen. Dit betekent dat 90% van de sinaasappelen die over de hele wereld worden verladen, van Egyptische oorsprong zal zijn."

Voor meer informatie:
Mohamed Elkhtib
Zamel For Import & Export
+20 109 064 6606
sales@zamelfruit.com 
www.zamelfruit.com 
Linkedin

Publicatiedatum: