Winkels keren terug naar het Zweedse platteland, maar zonder personeel

Ierse retailverkoop bereikt hoogste niveau sinds november 2020
De retailverkoop is in Ierland met 17% gestegen, waarbij het winkelend publiek in de laatste vier weken eindigend op 21 februari €151,1 mln extra heeft uitgegeven, zo blijkt uit nieuwe gegevens van Kantar. Dit is ook het hoogste niveau sinds november 2020, toen de Ierse consumenten €164 mln extra uitgaven aan boodschappen.
Bron: esmmagazine.com 

VK: Bestway onthult plannen om Costcutter te herstructureren
Bestway Wholesale gaat Costcutter herstructureren als eerste stap in de integratie van het bedrijf in Bestway Wholesale. Algemeen directeur Dawood Pervez bevestigde dat de twee bedrijven "naadloos zullen worden geïntegreerd, om extra waarde voor klanten te creëren en de efficiëntie binnen de gecombineerde onderneming te stroomlijnen".
Bron: talkingretail.com 

Portugal: Mercadona is van plan 9 nieuwe winkels te openen
Spanishnews.com beweert dat Mercadona van plan is om dit jaar 9 winkels te openen in Portugal. De discountsupermarkt gaat er 2 openen in Aveiro, 2 in Braga en 5 in Porto. Na de opening van de nieuwe winkels zal het totale netwerk van Mercadona in Portugal uitkomen op 29 winkels. Verder heeft de retailer plannen aangekondigd om in 2022 een distributiecentrum te openen in Povoa de Varzim.
Bron: retailanalysis.igd.com 

Zweden: ICA ziet omzet in februari met 1,9% stijgen
De Zweedse retailer ICA rapporteerde in februari van dit jaar een omzetgroei van 1,9% j-o-j tot €970 mln. In januari-februari 2021 bedroeg de totale omzet € 2 mld, een stijging van 3,6% ten opzichte van het voorgaande jaar. Het bedrijf raamde een negatief kalendereffect van -3,6% voor februari 2021 als gevolg van de schrikkeldag van vorig jaar.
Bron: esmmagazine.com 

Duitsland: Edeka stelt 15 locaties in het zuidwesten van het land veilig
Edeka mag 44 Real-locaties overnemen van eigenaar SCP, maar de meeste locaties zijn nog niet bekend. De goedkeuring van de mededingingsautoriteit betekent nog niet dat een geregistreerde locatie uiteindelijk ook daadwerkelijk naar Edeka gaat. Zoals de Lebensmittelzeitung meldt zijn nu minstens 15 overnames in het gebied van Edeka Südwest zeker, waaronder Böblingen-Hulb, Aschaffenburg, Dettingen, Freiburg, Kaiserslautern, Kirchheim/Neckar en Weingarten. Een enkele winkel zoals die in Böblingen-Hulb zou al zo'n € 60 mln kunnen kosten.
Bron: businessinsider.com 

Italië: Esselunga brengt laEsse-winkelformule naar Rome
De Italiaanse supermarktketen Esselunga heeft haar eerste laEsse buurtwinkel geopend in Rome, in het hart van de wijk Prati. De winkel is gevestigd op de eerste verdieping van het historische gebouw waarin het warenhuis Coin Excelsior is gevestigd en beslaat een oppervlakte van ongeveer 380 m2.
Bron: esmmagazine.com 

Lockdowns stuwen online-aandeel in Britse retailmarkt naar recordhoogte van 17%
Covid-19-lockdowns stuwden het online-aandeel van de Britse retailomzet naar een recordhoogte van 17% in februari, een stijging van het aandeel met 1% in slechts één maand, zo bleek uit gegevens van de sector. Volgens marktonderzoeker NielsenIQ gaven Britse shoppers in de vier weken tot 27 februari € 1,7 mld uit aan online-boodschappen, een stijging van 132% j-o-j. Het aantal Britse huishoudens dat online boodschappen doet, is het afgelopen jaar meer dan verdubbeld tot 41%. "Online-boodschappen zijn nu voor veel Britse shoppers een vaste waarde geworden, we zijn nu voorbij het 'omslagpunt' en staan op het 'kruispunt'", aldus Mike Watkins van NielsenIQ's UK.
Bron: reuters.com 

Winkels keren terug naar het Zweedse platteland, maar zonder personeel
Donkere wolken doemen op boven het dennenbos rond Hummelsta, een stadje van 1000 inwoners dat al tien jaar geen plaatselijke winkels meer heeft. Sinds december biedt een rode houten container, ongeveer zo groot als een stacaravan, een reddingslijn. Het is een minisupermarkt waar de inwoners 24 uur per dag terecht kunnen. Er is een ruim assortiment levensmiddelen verkrijgbaar, van verse groenten en fruit tot Zweedse basisproducten, zoals diepgevroren gehaktballetjes, knapperig brood en wafeltjes. Maar er is hier geen personeel of kassa. Je opent de deuren met de app van het bedrijf, die samenwerkt met BankID, een beveiligde nationale identificatie-app die door de Zweedse banken wordt gebruikt. Vervolgens kun je barcodes scannen met je smartphone en wordt de rekening automatisch afgeschreven van een vooraf geregistreerde bankpas. De winkel maakt deel uit van de Lifvs-keten.
Bron: bbc.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven