High-tech tuinbouw floreert in Zuid-Vietnam

Het zuiden in Vietnam is de grootste industriële productieregio van het land, maar ook een belangrijke land- en tuinbouwregio. Er zijn moderne, grootschalige ontwikkelingen in veeteelt en tuinbouwteelt. Een van de factoren die ertoe hebben bijgedragen dat de plaatselijke tuinbouwsector de laatste jaren ondanks de druk van de markt en de klimaatverandering floreert, is dat de gemeenten al vroeg hightech-oplossingen in de teelt hebben toegepast.

De durianplantages van de Xuân Định Durian Cooperative in het Xuân Lộc district, Dong Nai provincie, worden bewaterd met een geautomatiseerd irrigatiesysteem dat water en arbeid bespaart. Het systeem, dat een aanzienlijke investering vergt, levert de telers economische voordelen op lange termijn op.

In de regio zijn ook meer geavanceerde en grootschaliger high-tech teeltmodellen ontstaan. Er is een reeks tuinbouwclusters en hightech tuinbouwzones opgericht, die gebruikmaken van de industriële sterke punten van de regio om de tuinbouwproductie te bevorderen.

Bron: en.vietnamplus.vn 
Foto: Dreamstime.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven