Duurzame verpakking Sprout stimuleert consument om zelf planten te kweken

De laatste tijd zijn er wereldwijd veel verbeteringen op het gebied van duurzame verpakkingen doorgevoerd, die zowel gezond voedsel als duurzaam leven bevorderen. In Thailand is 'Sprout' op de markt gekomen. Dit innovatieve verpakkingsontwerp is een milieuvriendelijke verpakking die tot doel heeft een letterlijk groenere planeet te maken. Het ontwerp verpakt zaden die consumenten aanmoedigen inheemse planten te kweken.

De door Pat Mangulabnan ontworpen 'Sprout'-verpakking voor bijvoorbeeld een mueslireep, is gemaakt van ananasbladeren om hem 100% biologisch afbreekbaar te maken. In het materiaal zijn zaden verwerkt, zodat consumenten worden aangemoedigd de verpakking na gebruik te planten. Op die manier kunnen ze er plantjes uit laten groeien.

Pinyapel is een papierproduct gemaakt van afval van ananasbladeren (foto: Pat Mangulabnan)

De 'Sprout'-verpakking is bedrukt met organische soja-inkt om het milieuvriendelijke karakter nog te versterken. De verpakking wordt gecombineerd met een wikkel van zetmeel dat het product extra bescherming biedt tijdens het transport en de levering.

De Filipijnen worden beschouwd als een van de grootste teeltgebieden van ananas in de wereld. De innovatieve verpakking van Sprout zal helpen om nutteloos afval te recycleren en de consument te inspireren om actief een bijdrage te leveren aan het milieu.

Bron: unreservedmedia.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven