Egyptisch knoflookseizoen begonnen

Het Egyptische knoflookseizoen is begonnen en er is dit jaar sprake van een goede oogst. Er zijn wel meer kleine dan grote maten beschikbaar, hetgeen te wijten is aan de ongunstige weers-omstandigheden van de laatste maanden. Eén exporteur heeft er dankzij een nieuwe sorteermachine het volste vertrouwen in dat hij dit seizoen aan de vraag zal kunnen voldoen en de juiste kwaliteit zal kunnen leveren. 

Volgens Mohamed Shaaban, algemeen directeur van het Egyptische knoflookexportbedrijf Garlico, was het weer de afgelopen twee maanden niet zo best. "De Egyptische knoflookoogst 2021 is goed en dit geldt met name voor de paarse variëteit. Egypte beschikt over een areaal van ruim 10.000 hectare waarop rode knoflook wordt geteeld, waarvan de oogst omstreeks 20 februari is begonnen. Na 15 april zal de knoflook 100% gedroogd en gereed voor de export zijn. Dit jaar waren de weersomstandigheden in januari en februari niet geweldig en was het vaak mistig. Dit is niet gunstig voor de knoflookteelt, vandaar dat de oogst vooral uit kleine maten (30/40/50mm) bestaat. De beschikbaarheid van grotere maten (55/60/70mm) is dit seizoen dan ook beperkt."

Garlico besloot te investeren in een nieuwe sorteermachine voor in haar pakstation. Zij importeerde deze uit China. Shaaban: "Ons bedrijf bezit twee pakstations en huurt ook nog drie pakstations, waar gedurende het seizoen zo'n 800 mensen werkzaam zijn. Dit jaar hebben we een sorteermachine uit China geïmporteerd voor ons pakstation. De machine heeft zes lijnen en voorkomt vergissingen bij het sorteren van de knoflook."

Shaaban vertelt dat de grootste uitdaging dit seizoen bestaat uit het verkrijgen van markttoegang tot Taiwan. "Onze grootste uitdaging dit seizoen is de export naar de Taiwanese markt. Taiwan importeert bij voorkeur Egyptische knoflook en consumenten op deze markt eten bij iedere maaltijd knoflook. Vanwege de nieuwe eisen van de Taiwanese douane moeten we zeer strikte normen hanteren wat betreft het reinigen van de knoflook. Dit proces moet 100% nauwkeurig worden uitgevoerd anders wordt het product tegengehouden in de Taiwanese havens. Een andere uitdaging bestaat uit het betreden van nieuwe markten, zoals Australië, Duitsland en de rest van Europa. Vorig jaar zijn we erin geslaagd om onze rode knoflook naar veel verschillende landen te exporteren, waaronder Canada, Brazilië, de VS, Spanje, Italië, Griekenland en Taiwan," zegt hij tot slot. 

Mohamed Shaaban, manager van Garlico accepteert vanaf 10 maart bestellingen voor gedroogde en verse knoflook .

Voor meer informatie: 
Mohamed Shaaban
Garlico Egypt
Tel: +20 111 309 5812
Email: m.sh.exporting@gmail.com 
Email: mohamed.shaaban@garlico-eg.com 
www.GarlicoEgypt.trustpass.alibaba.com 
Www.Garlico-eg.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven