Reflex introduceert Pack Plus: Een duurzame verpakkingsoplossing

De Britse verpakkingsproducent Reflex heeft haar bestaande aanbod uitgebreid met een lijn kartonnen verpakkingen om haar klanten een milieuvriendelijker alternatief voor plastic verpakkingen te kunnen bieden. 

De producten die ondergebracht zijn onder de nieuw opgerichte Pack Plus-divisie en geschikt voor een scala aan producten, zoals vlees, vis en kip, to go-producten, verse AGF, bakkerijproducten, bloemen en planten. 

 

Het assortiment bestaat uit schalen, trays, punnets, borden, sleeves, dozen, hersluitbare dozen en geschenkdozen.

Voornaamste kenmerken Reflex Pack Plus:

 • Milieuvriendelijk alternatief voor plastic verpakkingen, waarmee het plasticverbruik tot wel 90% kan worden gereduceerd (inclusief folie). 
 • Concurrerend geprijsd en kostenefficiënt
 • Karton en folie 100% recyclebaar indien gescheiden
 • Composteerbaar kleefmiddel voor EN13432-verpakking
 • Meerkleurig dubbelzijdig geprint 
 • Diverse verlijmde constructies mogelijk, waarbij karton, folie en papier innovatief kunnen worden gecombineerd
 • Unieke kartonstructuur die zowel lichtgewicht als stevig is
 • Milieuvriendelijke en vegan inkt en kleefmiddelen op waterbasis,
 • FSC- & PEFC-gecertificeerd karton
 • Sterke barrière-eigenschappen voor langere houdbaarheid
 • Mogelijkheid tot verhoogde of verlaagde bedrukking in reliëf
 • Alternatieve kartonopties voorzien van dispersiecoating die later plasticvrij geseald kunnen worden

Het duurzame beplakte FSC- en PEFC-geaccrediteerde karton en de gepatenteerde inkten en kleefmiddelen op waterbasis zijn de opvallendste kenmerken van deze werkelijk baanbrekende technologische ontwikkeling binnen duurzame verpakkingen. Als lid van OPRL is Reflex in staat om haar verpakkingsspecficaties af te stemmen op de eisen voor recycling, waarmee zij bijdraagt aan de totstandkoming van een kringloopeconomie. 

De introductie volgt op een grote investering van €6 mln in twee geavanceerde op maat gemaakte drukpersen voor beplakt karton, die beschikken over innovatieve printmogelijkheden, zoals dubbelzijdige bedrukking in zeven kleuren, foliebedrukking en mogelijkheden tot het verlijmen van karton, folie en papier. 

 

De Pack Plus-divisie wordt geleid door Jamie Gordon, die meer dan 25 jaar ervaring in de verpakkingssector heeft. Jamie begon zijn loopbaan bij productie maar vervult inmiddels al 8 jaar de functie van salesmanager.

De Pack Plus-producten zelf werden ontwikkeld door  innovatiemanager Kevin Dudman, die al meer dan 40 jaar werkzaam is in de verpakkings- en retailsector en een passie heeft voor het ontwikkelen van nieuwe, innovatieve en duurzame verpakkingsoplossingen voor de klanten van Reflex. 

Jamie Gordon: "Reflex neemt het voortouw op het gebied van innovatie en streeft ernaar haar klanten duurzame en kostenefficiënte verpakkingsoplossingen te bieden. Nu veel bedrijven duurzaamheid hoog op hun agenda hebben staan, zijn we blij ons Pack Plus-productassortiment aan te kunnen bieden, dat voor tal van sectoren een realistisch, duurzaam en kosteneffectief alternatief is.  

 

Voor meer informatie:
Reflex
www.reflexlabels.co.uk


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven